Σας ενοχλεί η γλουτένη; Θέλετε να απολαύσετε ένα γλυκό και δεν μπορείτε; Να μια ενδιαφέρουσα συνταγή που θα σας προσφέρει την απόλαυση του muffin χωρίς γλουτένη.
Υλικά για 10 μεγάλα muffin:
- 5 κουταλιές βούτυρο καρύδας
- 4 βιολογικά αυγά
- ½ κιλό αλεύρι από φαγόπυρο
- Ένα φακελάκια baking powder χ.γ
- Ένα κουταλάκι μαγειρική σόδα
- Μια κούπα χοντροαλεσμένα φουντούκια
- 1 κούπα σταφίδες
- 1 κούπα σιρόπι αγαύης ή μέλι
- ½ κούπα λιναρόσπορο
- 1 ½ κούπα κατσικίσιο γάλα (ή κεφίρ ή γάλα ρυζιού)
- 1 πορτοκάλι αλεσμένο στο μουλτι
- 100 γραμμ κουβερτούρα χοντροαλεσμένη.
Παρασκευή
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς αέρα.
Χτυπήστε στο μπλέντερ το πορτοκάλι με τη φλούδα. Προσθέστε το λιναρόσπορο και αφήστε στην άκρη.
Χτυπήστε καλά, το βούτυρο με τα αυγά και προσθέστε το μέλι.
Προσθέστε εναλλάξ στο μίγμα το αλεύρι φαγόπυρου (με τη σόδα και το baking powder) και το κεφίρ (ή το γάλα).
Ανακατέψτε τις σταφίδες, την κουβερτούρα και το πορτοκάλι με το λιναρόσπορο.
Μεταφέρετε σε βουτυρωμένα φορμάκια μια χρήσης ή σιλικόνης και ψήστε για 35 λεπτά περίπου.
Συντάκτης Άρθρου
Η Μαρία Τουμπή, εργάζεται σαν διαιτολόγος στο νόμιμο διαιτολογικό της γραφείο στα Μελίσσια Αττικής από το 2006 μέχρι σήμερα. Διατηρεί επίσης, διαιτολογικό γραφείο στην χώρα της Τήνου.
Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στην Κλινική Διατροφή (MMedSci) από το πανεπιστήμιο της Γλασκόβης και κατέχει δίπλωμα ειδίκευσης στις διατροφικές διαταραχές και την παχυσαρκία από το Εθνικό Κέντρο Διατροφικών Διαταραχών του Λονδίνου.
Κατέκτησε με βαθμό «Άριστα» το πιστοποιητικό εξειδίκευσης στην Συμβουλευτική, το Coaching και το Mentoring υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Αιγαίου και τα τελευταία χρόνια παρακολουθεί συστηματικά σεμινάρια με θέμα το θηλασμό και προσφέρει στήριξη σε θηλάζουσες μητέρες.
Είναι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια ενηλίκων από τον ΕΟΠΠΕΠ και επίσης έχει συγγράψει το εκπαιδευτικό υλικό για το μάθημα Διατροφής που πραγματοποιείται στα κέντρα Δια Βίου Μάθησης υπό την αιγίδα του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου.
Από τον Μάρτιο του 2017, επιλέχθηκε για να συμμετέχει στην επιτροπή Δια Βίου Μάθησης και Εκπαίδευσης του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου των Διαιτολόγων (EFAD), για τα επόμενα 4 έτη.
Υπήρξε συνιδιοκτήτρια της επιστημονική ομάδας «διατροφή» και του αντίστοιχου site όπου τα τελευταία χρόνια εκτελούσε χρέη αρχισυντάκτριας και υπεύθυνης εκδόσεων των εντύπων αλλά και των ηλεκτρονικών μέσων.
Παράλληλα, το 2017 ίδρυσε την διεπιστημονική ομάδα του The Health Lab και την ομώνυμη ιστοσελίδα www.thehealthlab.gr με σκοπό την παροχή προγραμμάτων ευεξίας στο εργασιακό δυναμικό ιδιωτικών, δημοσίων και κοινωνικών φορέων αλλά και την ενημέρωση του κοινού από πτυχιούχους επιστήμονες υγείας.
Είναι μέλος της Ένωσης Διαιτολόγων και Διατροφολόγων Ελλάδος (ΕΔΔΕ) και εμφανίζεται συχνά σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές, ενώ παράλληλα αρθρογραφεί σε γνωστά μέσα.
Στοιχεία επικοινωνίας:
Maria.toumpi@thehealthlab.gr
Τηλ: 2108037382 / 6947276049
Διεύθυνση: Α. Παπανδρέου 13 – 17, Μελίσσια
Τήνος: Δρόσου Ν. Δρόσου, Χώρα Τήνου, 84200, Χώρα Τήνου