Νοστιμότατα μπισκοτάκια βρώμης με σοκολάτα και πορτοκάλι με μόλις 65 θερμίδες ανά τεμάχιο!
Γίνεται να μπορείς να φας μπισκοτάκια βρώμης χωρίς τύψεις; Και όμως γίνεται.Είναι πολλές οι φορές που θέλουμε με τον καφέ μας κάτι γλυκό! Μία εύκολη και υγιεινή λύση είναι να φτιάξουμε μόνοι μας αυτά τα μπισκότα για εμάς και τους φίλους μας που θα τα απολαύσουμε χωρίς τύψεις.
Υλικά για 50 μπισκοτάκια βρώμης
- 250 γρ. μαργαρίνη
- 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (ή και ολικής ανάλογα με τις προτιμήσεις)
- 200 γρ. νιφάδες βρώμης
- 150 γρ. καστανή ζάχαρη
- 3 κουταλάκια μπέικιν
- 4 κουταλιές χυμό πορτοκάλι
- 1 βανίλια
- 1 κουταλιά κανέλα
- Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
- 3-4 κουταλιές τρούφα σοκολάτας ή σταγόνες σοκολάτας
Παρασκευή
Αφήνουμε για λίγο τη μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου να μαλακώσει.
Σε μεγάλο μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί και ζυμώνουμε με τα χέρια μέχρι να ενωθούν καλά. Δεν θέλει πολύ ζύμωμα, σε 3-4 λεπτά είναι έτοιμη!
Η ζύμη θα γίνει αρκετά σφιχτή και στεγνή.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο.
Πλάθουμε μικρά μπαλάκια, τα πιέζουμε να πλατύνουν και τα αραδιάζουμε στη λαμαρίνα του φούρνου (στρωμένη με λαδόκολλα), σε απόσταση μεταξύ τους.
Ψήνουμε για 15 λεπτά περίπου ~ προσοχή γιατί αρπάζουν εύκολα
Για να τα κάνουμε ακόμα πιο θρεπτικά μπορούμε να προσθέσουμε ψίλοκομμένους ξηρούς καρπούς!
Συντάκτης Άρθρου
Η Παρασκευή Παλάτου γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Τρίκαλα Θεσσαλίας. Το 2007 ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας του Α.Τ.Ε.Ι Θεσσαλονίκης και είναι μέλος της Ένωσης Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδος (ΕΔΔΕ).
Το 2006 πραγματοποίησε την Πρακτική της άσκηση στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, όπου και συμμετείχε στο ερευνητικό πρόγραμμα «ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ» με αντικείμενο τις Διαταραχές Θρέψης σε Έλληνες Υπερήλικες, τον Προσδιορισμό των Παραγόντων που την Επηρεάζουν και τον σχεδιασμό Διατροφικής Παρέμβασης σε αυτούς. Κατά τη διάρκεια αυτής, ολοκλήρωσε και την την ερευνητική πτυχιακή της εργασία με τίτλο ΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΩΝ ΙΝΩΝ ΣΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΥΠΕΡΗΛΙΚΕΣ.
Από το 2003 έχει παρακολουθήσει πλήθος συνεδρίων και ημερίδων σε Ελλάδα αλλά και στο
Εξωτερικό, που αφορούν τη διατροφή τόσο σε φυσιολογικές όσο και παθολογικές καταστάσεις, την παχυσαρκία παιδική και ενηλίκων, τα μεταβολικά νοσήματα, οστεοπόρωση και άλλα.
Από το 2007 εργάστηκε κατά διαστήματα στο ιδιωτικό τομέα πάνω στο αντικείμενο της διατροφής. Από τις αρχές Νοεμβρίου του 2014 έως σήμερα εργάζεται ως ελεύθερη επαγγελματίας στο Διαιτολογικό Γραφείο που διατηρεί στα Τρίκαλα στην οδό Σωκράτους 10 με Κονδύλη. Από το 2015 αρθρογραφεί κατά διαστήματα σε τοπικές εφημερίδες, περιοδικά αλλά και διαδικτυακά πάνω σε θέματα διατροφής, ενώ από το 2016 συμμετέχει εβδομαδιαίως σε εκπομπή Τοπικού τηλεοπτικού σταθμού.
στοιχεία επικοινωνίας
τηλ. 2431-303010 , 6980816996
Διεύθυνση: Σωκράτους 10 & Κονδύλη, Τρίκαλα Θεσσαλίας email : v_palatou@yahoo.gr