Έχετε σκεφτεί ποτέ να βάλετε το αβοκάντο στη διατροφή σας; Αν βαρεθήκατε τα συνηθισμένα protein shake μετά την προπόνηση, δοκιμάστε εναλλακτικές. Ο Αργύρης, μαραθωνοδρόμος, πατέρας και με ιδιαίτερες μαγειρικές ανησυχίες, μοιράζεται μια ενδιαφέρουσα μίξη για ένα …δυνατό γλυκό! Πουτίγκα πρωτεΐνης με αβοκάντο! Πλούσιο σε καλά λιπαρά οξέα (και μείωση της μεταπροπονητικής φλεγμονής , αμέ! ) και σαφώς με καλή περιεκτηκότητα σε πρωτεϊνη. Μπορείτε να το κάνετε ελεύθερο λακτόζης χρησιμοποιώντας γάλα αμυγδάλου.
Ένα super helathy αθλητικό γλυκό!
Χρειαζόμαστε τα παρακάτω:
- 1 αβοκάντο
- 1 μπανάνα
- λίγο γάλα
- η δόση σκόνη πρωτεΐνης
- σιρόπι σφενδάμου
- κακάο άγλυκο (περίπου 5 κουταλιές)
- κανέλα
- λίγο αλάτι
Τα χτυπάμε όλα στο μίξερ και μας βγάζει 2 δόσεις τις οποίες τις καταναλώνουμε μετά από προπόνηση.
Πηγή: www.nutrinews.gr
Συντάκτης Άρθρου
Είμαι Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, πτυχιούχος του Τμήματος Επιστήμης Διατροφής και Διαιτολογίας του Χαροκόπειου Πανεπιστήμιου, και εργάζομαι ως ελεύθερος επαγγελματίας.
Απέκτησα με άριστα τον Μεταπτυχιακό μου τίτλο στην Εφαρμοσμένη Διαιτολογία και Διατροφή με κατεύθυνση την Αθλητική Διατροφή στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο και έχω συνεχίσει την ειδίκευσή μου στις Διαταραχές Πρόσληψης Τροφής στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμειο Αθηνών .
Το ερευνητικό μου ενδιαφέρον εστιάζεται κυρίως στον τομέα της αθλητικής διατροφής ενώ η ίδια είμαι ενεργή αθλήτρια μεγάλων αποστάσεων για περισσότερα από 15 χρόνια. Είμαι Nutrition Coach στην adidas και υπεύθυνη διατροφής του εργομετρικού εργαστηρίου myathlete. Μπορείτε να με γνωρίσετε περισσότερο μέσα από το προσωπικό μου blog NutriNews.gr http://www.nutrinews.gr/ .