Μία σούπα με ρεβίθια μας θυμίζει μεσημεριανά γεύματα με τη γιαγιά.
Υλικά
- Μισό κιλό ρεβίθια
- 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- ένα μεγάλο κρεμμύδι
- δύο κουταλιές της σούπας αλεύρι
- ένα λεμόνι
- μισό κουταλάκι του γλυκού σόδα
- αλάτι
- πιπέρι
Τρόπος παρασκευής
Βάζουμε στην κατσαρόλα και σε χλιαρό νερό τα ρεβίθια από την προηγούμενη το βράδυ, με μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Το πρωί τα ξεπλένουμε καλά. Στη συνέχεια τα ανακατεύουμε με τη σόδα και ,αφού τα αφήσουμε τρία τέταρτα της ώρας, τα ξεπλένουμε και πάλι. Στη συνέχεια βάζουμε στη κατσαρόλα να βράσουν με το κρεμμύδι τριμμένο ή ολόκληρο τέσσερα ποτήρια νερό για περίπου 3/4 της ώρας. Λίγο πριν γίνουν, προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι. Σε ένα φλιτζάνι αναμιγνύουμε λίγο χυλό με τις δύο κουταλιές αλεύρι και το ρίχνουμε στη κατσαρόλα. Τέλος, προσθέτουμε το λάδι και τα αφήνουμε να βράσουν 2 – 3 λεπτά ακόμη. Κατεβάζουμε το φαγητό από τη φωτιά και ρίχνουμε, αφού έχουμε στύψει το λεμόνι.