Σπανακόρυζο

Σπανακόρυζο

Comment Icon0 Comments
Reading Time Icon1 min read
Spread the love

Το σπανακόρυζο, το αγαπημένο παραδοσιακό πιάτο στην κοκκινιστή του εκδοχή

Υλικά για 4-5 μερίδες

  • μισό κιλό σπανάκι
  • 150 γρ σκούρο ρύζι
  • δυο μέτρια πράσα
  • δυο φρέσκα κρεμμύδια
  • λίγο άνηθο
  • ένα φλιτζάνι χυμό ντομάτας κατά προτίμηση φρέσκο
  • έξι κουταλιές της σούπας λάδι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε το σπανάκι και το κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια σε αντίθεση με το
πράσο, τα κρεμμύδια και τον άνηθο τα οποία τα κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια.

Σοτάρουμε με την μισή ποσότητα από το λάδι όλα τα λαχανικά για 2-3 λεπτά.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας και δυο ποτήρια νερό.

Βράζουμε για 10 λεπτά περίπου με σκεπασμένη κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και μετά προσθέτουμε το ρύζι, το οποίο έχουμε πλύνει και τα μπαχαρικά.

Σιγοβράζουμε για ακόμα 20 λεπτά. Λίγο πριν κατεβάσουμε από την φωτιά προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι.

Αφού τελειώσουμε σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μια στεγνή πετσέτα για να απορροφήσει
τους υδρατμούς και να γίνει σπυρωτό το ρύζι.

Μπορούμε να μαγειρέψουμε το σπανακόρυζο χωρίς τον χυμό ντομάτας και να προσθέσουμε λεμόνι στο τέλος.

Εμείς προτείνουμε τον χυμό ντομάτας γιατί δίνει περισσότερο άρωμα και γεύση στα
φαγητά που δεν έχουν πολύ λάδι

Συντάκτης Άρθρου

Share this article

Related Posts