Η Αρση βαρών στην 1η γιορτή των αθλημάτων (video)

Η Αρση βαρών στην 1η γιορτή των αθλημάτων (video)

Comment Icon0 Comments
Reading Time Icon1 min read
Spread the love

Ένα τριήμερο διαφορετικό από όλα τα υπόλοιπα έζησε η Ελληνική Ομοσπονδία Αρσης Βαρών και όλες οι ομοσπονδίες γενικότερα που συμμετείχαν στην 1η γιορτή του αθλητισμού, που πραγματοποιήθηκε στο ΣΕΦ. Η διοργάνωση είχε τεράστια επιτυχία και όλα τα παιδιά που ήρθαν στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας γνώρισαν πολλά νέα αθλήματα, είχαν την ευκαιρία να αντιληφθούν πόσο σημαντικός είναι ο αθλητισμός και φυσικά να γνωρίσουν την Αρση Βαρών.
Η ΕΟΑΒ δίνει πολύ μεγάλη βαρύτητα στη νέα γενιά και γι αυτό τον σκοπό κλιμάκια προπονητών έχουν επισκεφτεί πολλά σχολεία, από το ακριτικό Καστελόριζο έως την πρωτεύουσα.
Στην 1η γιορτή του αθλητισμού συμμετείχαν και βοήθησαν πρωταθλητές Ελλάδας, όπου έδειξαν στα παιδιά τις κινήσεις του αθλήματος. Παράλληλα παρουσιάστηκε το πρόγραμμα της ΕΟΑΒ (ορθοσωμία), που δείχνει πως πρέπει να σηκώνουμε τα βάρη της καθημερινότητας. Η ορθροσωμία βοηθάει στην αποφυγή σοβαρών τραυματισμών, όπως της σκολίωσης, προβλημάτων στη μέση και στα γόνατα.
Οι μικροί μαθητές παρατήρησαν ότι ο τρόπος που πρέπει να σηκώνουμε τα καθημερινά μας βάρη, για την αποφυγή τραυματισμών, είναι ο ίδιος τρόπος που σηκώνουν οι αρσιβαρίστες την μπάρα (σ.σ. αρασέ και ζετέ). Αυτό ενθουσίασε τους μαθητές και ήθελαν με χαρά όλοι να σηκώσουν τις επιμορφωτικές μπάρες.

Συντάκτης Άρθρου

Share this article

Related Posts