Έχουμε ακόμα μια διαφορετική και πρωτότυπη συνταγή για όσους λατρεύουν τις παραλλαγές. Συνταγή για πεντανόστιμο κέικ καρότου!
Υλικά:
- Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.
- 1/2 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
- 1 ποτήρι αβαροσιτέλαιο ή ελαιόλαδο.
- 1/2 ποτήρι ζάχαρη
- 4 αυγά
- 2 βανίλιες
- 1 κ.γ μπείκιν πάουντερ
- 2 βανίλιες
- 2 ποτήρια ξυσμένο καρότο
Εκτέλεση:
Χτυπάμε ζάχαρη, λάδι και αυγά. Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι όσο πάρει η συνταγή. Περίπου 3 ποτήρια. Στο τέλος τα καρότα και ανακατεύουμε καλά. Ψήνουμε για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς και μετά για άλλα 20 στους 160 και το βγάζουμε αμέσως.
Καλή επιτυχία!