Επιτυχή συμμετοχή στη διοργάνωση FoodHack by Greater CPH ειχε η αρχισυντάκτρια του The Health Lab, Κλέλια Καραγιαννάκη το προηγούμενο σαββατοκύριακο στην Κοπεγχάγη.

Η ομάδα της κέρδισε το πρώτο βραβείο για το σχεδιασμό ενός καινοτόμου προιόντος που βελτιώνει τη διατροφή των υποσιτισμένων εγκύων και θηλαζουσών γυναικών, καθώς και των παιδιών άνω του 1 έτους στην Αιθιοπία. Η πρόκληση αφορούσε τη χρήση του ορού γάλακτος καμήλας, παραπροιόν της τυροκόμησης μιας πρωτοεμφανιζόμενης γαλακτοβιομηχανίας στην περιοχή.

Η επιλογή βασίστηκε στην υψηλή εφαρμοστικότητα της ιδέας δεδομένου των συνθηκών πείνας, φτώχειας, έλλειψης τεχνολογίας και πόρων στην Αιθιοπία, καθώς και στο γεγονός οτι λήφθηκαν υπ’όψη ολοκληρωτικά οι διατροφικές και μαγειρικές συνήθειες του λαού, με ένα προιόν βιώσιμο, φθηνό, εμπλουτισμένο, αναβαθμισμένο αλλά κυρίως οικείο, που ανταποκρίνεται στην κουλτούρα χωρίς να απαιτείται εκπαίδευση και αλλαγές για τη χρήση του.

 

Ελπίζουμε η ιδέα να προχωρήσει, και να συντελέσει με τον δικό της τρόπο στη βελτίωση της ποιότητας ζωής αυτών που πραγματικά εχουν ανάγκη από τις γνώσεις και την διάθεσή μας!

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ