Δίαιτα από απελπισία

Δίαιτα από απελπισία

Comment Icon0 Comments
Reading Time Icon0 min read
Spread the love

Μη σου τύχει δίαιτα από απελπισία.

Η δίαιτα από απελπισία είναι μία από τις πιο εύκολες αποφάσεις που μπορεί να πάρει κανείς, κάτω από την πίεση των ημερών και των συνθηκών. Δίαιτα δηλαδή από την επόμενη κιόλας μέρα. Μια απόφαση που πολλές φορές κυριολεκτικά λαμβάνεται κάτω από την πίεση του παντελονιού και του πουκάμισου που στενεύει. Με κύριο οδηγό την απελπισία.

Συνήθως όμως αυτή η απόφαση είναι και η πιο εύκολη να αναιρεθεί (ακόμα και όταν η πίεση από τα ρούχα αυξάνεται) γιατί κυριολεκτικά είναι μια κίνηση απελπισίας. Που μέσα από το πρίσμα του άγχους (τι ρούχο θα φορέσω αύριο) και της απόρριψης (πως έχω γίνει έτσι; δεν με αναγνωρίζω) στέλνει πολλούς από λάθος αφετηρία σε λάθος κατεύθυνση με λάθος τελικό προορισμό.

Γιατί

Σαφέστατα τα στενά ρούχα, τα παραπανίσια κιλά, η εικόνα στο καθρέφτη που δεν μας αρέσει, οι καθημερινές μικρές δυσκολίες, όλα αυτά είναι σπίθες αποφασιστικότητας που ανάβουν τη φωτιά όμως όλα αυτά εύκολα μπορούν να υπερνικηθούν αν δεν υπάρχουν σαφείς στόχοι και μακροχρόνιες δεσμεύσεις. Γιατί και φαρδύτερα ρούχα κάποιος μπορεί να φορέσει και γρήγορα κάποιος μπορεί να νοιώσει καλύτερα χάνοντας κάποια λίγα κιλά και εύκολα κάποιος μπορεί να συμβιβαστεί με την εικόνα στο καθρέφτη, ειδικά αν έχει και την αποδοχή των γύρω του.

Αφετηρία της προσπάθειας δεν μπορεί να είναι ένα αρνητικό συναίσθημα. Κατεύθυνση δεν αποτελεί η όποια παράδοξη, υπερβολική, ακραία μη ωφέλιμη για τον οργανισμό “δίαιτα” ή διαδικασία και τελικός προορισμός δεν πρέπει να είναι μία ένδειξη σε μια ζυγαριά (που εύκολα επηρεάζεται από μία σειρά παράγοντες) και που αρκετές φορές δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Που πρέπει να εστιάσουμε

Η προσπάθεια της δίαιτας είναι μία συνολική ανατροπή συνηθειών, τρόπου σκέψης, συμπεριφοράς, αντίληψης και λειτουργίας απέναντι στο φαγητό. Τίποτα δεν πρόκειται να λειτουργήσει προς τη σωστή κατεύθυνση αν είναι απόφαση απλά να διορθώσουμε μία κακή κατάσταση. Τίποτα δεν θα κινηθεί προς μία μόνιμη μετάβαση αν δεν αποφασίσουμε να αλλάξουμε οριστικά τα κακώς κείμενα. Τίποτα δεν θα αλλάξει ξεκινώντας μία δίαιτα από απελπισία.

Μην αφήνετε λοιπόν την απελπισία να γίνεται οδηγός στην προσπάθειά σας. Κινηθείτε με βάση τη λογική και όχι το συναίσθημα.

Συντάκτης Άρθρου

Share this article

Related Posts