Μόνος (η) στο σπίτι. Από που ξεκινάμε;

Μόνος (η) στο σπίτι. Από που ξεκινάμε;

Comment Icon0 Comments
Reading Time Icon1 min read
Spread the love

Οι καλοκαιρινές διακοπές δεν έρχονται πάντα όταν τις θέλουμε ή δεν μπορούμε πάντοτε να τις προγραμματίσουμε όλοι μαζί. Πολλές φορές ζευγάρια ή και μεμονωμένα μέλη της οικογένειας αναγκάζονται να κάνουν διακοπές ξεχωριστά από τους υπόλοιπους γιατί απλά δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά. Αυτός που μένει μόνος πίσω στο σπίτι ζει μια εργένικη ζωή με όλα τα καλά ή τα κακά που μπορεί να έχει. Θεωρητικά αυτές τις μέρες εύκολα μπορεί να κάνει δίαιτα μιας και δεν υπάρχει πειρασμός γύρω του να τον αποπροσανατολίσει.  Είναι όμως έτσι;

Η πραγματικότητα ίσως να είναι λίγο διαφορετική. Το να μην υπάρχει κάποιος άλλος σπίτι σημαίνει ότι η προμήθεια τροφίμων αλλά και η προετοιμασία του φαγητού είναι ατομική υπόθεση πλέον. Είτε δεν βρίσκουμε έτοιμο φαγητό είτε δεν υπάρχει η ανάγκη να μαγειρέψουμε φαγητό για κάποιον άλλο εκτός από εμάς. Και εδώ υπάρχει το πρώτο σταυροδρόμι στο οποίο εύκολα λοξοδρομούν πολλοί. Έτοιμο φαγητό ή σπιτικό;

Οι πιο πολλοί μέσα σε ένα αίσθημα χαλαρότητας επιλέγουν το πρώτο. Είτε αυτό είναι φαγητό με φίλους έξω είτε μια παραγγελία στο σπίτι, το μόνο σίγουρο είναι ότι μετά από 2-3 μέρες όλα έχουν την ίδια γεύση, όλα είναι όμοια μεταξύ τους και ένα μικρό φούσκωμα κάνει την εμφάνισή του. Η όποια προσπάθεια για δίαιτα έχει τιναχτεί στον αέρα και η καθημερινή σειρά έχει πάει και αυτή διακοπές.

Η δεύτερη επιλογή δεν είναι απαραίτητα και η πιο δύσκολη ή η πιο καταπιεστική. Απαιτεί ένα μικρό συντονισμό και μια καλύτερη οργάνωση στην αγορά και το μαγείρεμα. Οι αγορές τροφίμων δεν είναι πλέον για πολλούς και η κατσαρόλα δεν είναι ανάγκη να είναι μεγάλη. Το φαγητό μπορεί να φτιαχτεί σε μεγαλύτερη ποσότητα (δύο μερίδες για να καταναλωθεί και την επομένη) αλλά δεν πρέπει να το φάμε όλο την ίδια μέρα.

Επίσης το βράδυ, εκεί λίγο πριν τον ύπνο, την ώρα που επιστρέφει κανείς από την βραδινή έξοδο και βρίσκεται μόνος (η) σε ένα σπίτι χωρίς φωνές ή γνωστά πρόσωπα. Είναι η ώρα που ακούει περίεργες φωνές όπως «τι να κάνει άραγε μόνο του το παγωτό στο ψυγείο;» ή «σε πιο ράφι έχουν βάλει το γλυκό του κουταλιού;». Προσπεράστε! Δεν πρόκειται να δείτε κανένα αν αδειάσετε το παγωτό ή αν γλύψετε το βαζάκι με το γλυκό. Καλύτερα να κάνετε ένα τηλεφώνημα ή να στείλετε ένα μήνυμα επικοινωνώντας με υπαρκτές φωνές.

Συντάκτης Άρθρου

Share this article

Related Posts