Μπλούζα με ρίγες

Μπλούζα με ρίγες

Comment Icon0 Comments
Reading Time Icon1 min read
Spread the love

Σήμερα η ανάρτησή μου δεν έχει να κάνει με το φαγητό. Άμεσα τουλάχιστον. Αλλά θα αφορά το θέμα που έχει προκύψει στις μέρες μας με την υπόθεση διαπόμπευσης νεαρής από γνωστό ( ; ) influencer ( ; ) για το βάρος της, την εικόνα του σώματός της και το ντύσιμό της με μπλούζα με ρίγες.

Σχετικά πρόσφατα είχα κάνει μία ανάρτηση στη σελίδα που διαχειρίζομαι, αναφορικά με την προσωπική μου στάση να μη δημοσιεύω φωτογραφίες πελατών πριν και μετά την συνεργασία μας. Είχα εξηγήσει ότι όλο αυτό το θεωρώ ανήθικο μιας και ουσιαστικά ευτελίζει και το άτομο και την προσπάθειά του. Ναι σίγουρα κάποιοι θα πουν ότι το αποτέλεσμα είναι μια ικανοποίηση και ότι αποτελεί μια έκφραση της επιτυχίας. Μια απτή ορατή απόδειξη της επίτευξης ενός στόχου.

Ορατή απόδειξη;

Και εδώ ακριβώς είναι το ζήτημα. ΟΡΑΤΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ. Από μόνο του αυτό, το ΟΡΑΤΗ, περιορίζει, μην πω εκμηδενίζει, όλα όσα μπορεί κάποιος να έχει πετύχει μέσα σε μια πορεία εβδομάδων, μηνών ή ακόμα και χρόνων. Όχι, αυτή η ορατή απόδειξη δεν είναι απολύτως τίποτα μπροστά σε αυτά που κάποιος μπορεί να έχει καταφέρει με πραγματικά μεγάλο κόπο.

  • Όπως το να μάθει να χρησιμοποιεί τη τροφή για αυτό που πραγματικά προορίζεται, να μας θρέφει και όχι για να καλύπτουμε ή να διαχειριζόμαστε τα συναισθήματα μας.
  • Ή ακόμα και πιο απλά πράγματα πως να βρει τρόπους να οργανώσει τη καθημερινότητα του και ότι έχει σχέση με το φαγητό ατομικά ή οικογενειακά.
  • Ακόμα και το πως μπορεί να διαχειριστεί μέσα στη προσπάθειά του, κοινωνικές υποχρεώσεις που εμπλέκεται το φαγητό με άλλους.
  • Παραπέρα πως να απενοχοποιήσει το φαγητό και να το απολαύσει με μέτρο, με όριο και χωρίς το άγχος της επόμενης μέρας.
  • Πως να κατανοήσει το ποιο είναι το σωστό ή το λάθος, αλλά και να αντιληφθεί τη διάσταση του λάθους (όχι ένα σοκολατάκι ΔΕΝ ακυρώνει τη προσπάθεια μηνών και ούτε παχαίνει).
  • Αλλά και πως να μάθει να αξιολογεί τη τροφή και να τη χρησιμοποιεί για τη βελτίωση της κατάστασης της υγείας. Να μάθει πως μπορεί να κάνει πιο ουσιαστική και πιο θρεπτική τη καθημερινή τροφή που καταναλώνει.

Αλλαγή

Όχι. Η αλλαγή δεν είναι μόνο στα κιλά ή στην εικόνα. Είναι μια ευρύτερη ανατροπή σε πολλά και διαφορετικά επίπεδα. Μια ανατροπή που οδηγεί σε μια αλλαγή πολύ πιο σημαντική από αυτή της ζυγαριάς.

Αν προσέξουμε γύρω μας καθημερινά υπάρχουν διακρίσεις σε ανθρώπους με βάση την εικόνα τους, τα κιλά τους. Και αρκετό bulling. Στην εργασία, στα καταστήματα ρούχων, στα κέντρα διασκέδασης, παντού. Αλλά η πραγματική αξία των ανθρώπων δεν βρίσκεται στην εικόνα ή στα ρούχα που φοράνε. Βρίσκεται μέσα τους και στο μυαλό τους.

Ναι η παχυσαρκία είναι ένα σημαντικό πρόβλημα. Ένα μεγάλο ζήτημα για τις επόμενες γενιές. Με πολλές προεκτάσεις στην οικονομία και την κοινωνία. Ας μην αφήσουμε όμως να αποτελέσει αγκάθι στις ανθρώπινες σχέσεις και στην επικοινωνία μας.

Συντάκτης Άρθρου

Share this article

Related Posts