Δίαιτα στις γιορτές, ένα ερώτημα που όλοι θεωρούν ότι η απάντηση είναι όχι, είναι όμως έτσι;

Για να το πιάσουμε το θέμα από την αρχή, υπάρχει κατάλληλη εποχή για να ξεκινήσω ένα πρόγραμμα διατροφής είτε μόνη, είτε με τη βοήθεια ενός ειδικού;

Σε αυτό το ερώτημα η απάντηση είναι πραγματικά όχι.

Μόνο και μόνο να αναλογιστούμε τις γιορτές που έχουμε μέσα στο χρόνο, και τις αφορμές να υπερκαταναλώσουμε διάφορα πεντανόστιμα μεν, αλλά υπερθερμιδικά δε, εδέσματα, είναι άπειρες. Βασικά το μισό χρόνο έχουμε τέτοιες αφορμές. Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά, Φώτα, Τσικνοπέμπτη, Απόκριες, Πάσχα, 25η Μαρτίου, Πρωτομαγιά, μετά έρχονται οι αποδράσεις του Σαββατοκύριακου, οι κοινωνικές υποχρεώσεις τύπου γάμοι, βαφτίσεις, φυσικά οι καλοκαιρινές διακοπές, Δεκαπενταύγουστος.. Σίγουρα κάποια μου διαφεύγουν. Το δια-ταύτα είναι ότι , εάν το βλέπεις με βάση όλες τις παραπάνω αφορμές, αυτή η Δευτέρα που θα ξεκινήσω δίαιτα δεν έρχεται ποτέ, παρά μόνο μεταφέρεται από βδομάδα σε βδομάδα, μήνα σε μήνα κ.ο.κ.

Η προσωπική μου άποψη είναι ότι η κατάλληλη εποχή για τον καθένα είναι διαφορετική!

Ακόμη και τώρα που έχουμε μπει στην τελική ευθεία για τις γιορτές των Χριστουγέννων, είναι εξαιρετική περίοδος για να μπούμε σε πρόγραμμα. Είναι μία από τις πιο κατάλληλες εποχές για να μάθουμε να διαχειριζόμαστε την τροφή μας, τις αδυναμίες μας αλλά και τους πειρασμούς. Είναι μία τέλεια ευκαιρία να βελτιώσουμε τη διατροφική μας συμπεριφορά, καθώς επειδή ακριβώς οι πειρασμοί είναι πολλοί και είναι παντού, μπορούμε αν θέλουμε να μάθουμε και να δούμε στην πράξη πιο είναι αυτό το «με μέτρο» που λένε όλοι, που συνδυάζει γεύση, απόλαυση και καμία άνοδο στη ζυγαριά! Την επόμενη φορά λοιπόν που θα σκεφτείτε, » ε τώρα …δίαιτα…να περάσουν οι γιορτές» ξανασκεφτείτε το!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ