Εννιά πράγματα που μπορείς να κάνεις με το λεμόνι και σίγουρα ένα που δεν μπορείς.

Εννιά πράγματα που μπορείς να κάνεις με το λεμόνι και σίγουρα ένα που δεν μπορείς.

Comment Icon0 Comments
Reading Time Icon1 min read
Spread the love

Λεμονάκι μυρωδάτο λέει το τραγούδι αλλά το λεμόνι το τελευταίο καιρό το συναντάμε σε πολλά blogs και sites με ιδιότητες που απέχουν πολύ από το να είναι αληθινές.

Ας ξεκινήσουμε όμως με αυτές που σίγουρα έχει και που μας επιτρέπουν να το βάλουμε στη καθημερινή μας ζωή.

  1. Έχει ωραία γεύση. Όπως και το νερό μέσα στο οποίο το διαλύουμε. Για πολλούς ανθρώπους είναι σχεδόν αδύνατον να πιουν σκέτο νερό. Ένα παγάκι από χυμό λεμονιού μέσα στο ποτήρι με το νερό μπορεί να κάνει αυτή την διαφορά και το νερό να μην είναι πρόβλημα.
  2. Διώχνει τις μυρωδιές από το ψυγείο. Το χαρακτηριστικό του άρωμα το βρίσκουμε σε πολλά προϊόντα καθαρισμού. Βάλτε χυμό από μισό λεμόνι  αραιωμένο σε λίγο νερό στο πανάκι καθαρισμού και με αυτό περάστε όλη την εσωτερική επιφάνεια του ψυγείου και πείτε αντίο στις οσμές.
  3. Εμποδίζει το μαύρισμα (κατά το μαγείρεμα) της πατάτας και του κουνουπιδιού. Αν δεν σας αρέσει η αλλαγή στην όψη κατά το βράσιμο της πατάτας και του κουνουπιού, η σωτηρία θα έρθει από το χυμό του λεμονιού.
  4. Αφού απομακρύνει τις δυσάρεστες οσμές από το ψυγείο μπορεί να απομακρύνει και τις οσμές από τα μαγειρικά σκεύη που χρησιμοποιήσατε.
  5. Φροντίζει την υγεία και την γυαλάδα των νυχιών σας. Βάλτε χυμό από μισό λεμόνι σε ένα φλιτζάνι χλιαρό νερό και βουτήξτε τα νύχια σας μέσα. Μετά από 5 λεπτά θα δείτε την διαφορά.
  6. Μαλακώστε το δέρμα στους αγκώνες σας. Αναμίξατε μαγειρική σόδα και χυμό λεμονιού φτιάχνοντας μια πάστα την οποία μπορείτε να απλώσετε στους αγκώνες σας. Ξεπλύνετε με αραιωμένο χυμό λεμονιού και βάλτε λίγο ελαιόλαδο μετά.
  7. Είναι πολύ καλό αντισκοριακό. Βάλτε φλούδες από λεμόνι ανάμεσα στα ρούχα και αποχαιρετήστε το σκόρο
  8. Απομακρύνετε τους λεκέδες από φρούτα από τα χέρια σας. Ωραία τα βατόμουρα και όλα τα παρόμοια φρούτα αλλά οι λεκέδες στα χέρια δύσκολα βγαίνουν. Τρίψτε τα χέρια με χυμό από λεμόνι για να δείτε την διαφορά.
  9. Διώξτε γρήγορα τη φαγούρα από τη τσουκνίδα. Βάλτε αραιωμένο χυμό λεμονιού σε μια πετσέτα και βάλτε την πάνω στο σημείο που σας ακούμπησε η τσουκνίδα. Τα συμπτώματα θα υποχωρήσουν γρήγορα.

Όμως προς μεγάλη απογοήτευση όλων ο μύθος του μαγικού χυμού λεμονιού που λιώνει τα λίπη και αποτοξινώνει τον οργανισμό ΔΕΝ ισχύει.

Όλα είναι θέμα απλής λογικής. Ποια είναι τα συστατικά του λεμονιού που μαζί με το χλιαρό νερό θα μπορέσουν να περάσουν αναλλοίωτα από το πεπτικό μας σύστημα, θα διασχίσουν την εντερική οδό, θα μπουν στην κυκλοφορία του αίματος και “τηλεκατευθυνόμενα” θα πάνε προς τα λιποκύτταρα και θα τα “λιώσουν” / “διαλύσουν”; Δυστυχώς δεν υπάρχουν και δεν έχουν βρεθεί. Για αυτό δεν υπάρχει και κάποια επιστημονική τεκμηρίωση για αυτόν τον ισχυρισμό υγείας.

Σίγουρα το να ξεκινάει κανείς την ημέρα του πίνοντας ένα ποτήρι νερό είναι μια πάρα πολύ καλή λύση που γίνεται ακόμα καλύτερη αν μέσα σε αυτό υπάρχει και κάποια μικρή ποσότητα φυσικού χυμού χωρίς ζάχαρη. Ο χυμός λεμονιού πάει γάντι στη υπόθεση αυτή. Γιατί και ωραία γεύση έχει και θρεπτικός είναι χωρίς ζάχαρη. Όμως δεν λιώνει τα λίπη.

Ούτε μάλιστα με κάποιο μαγικό τρόπο “απομακρύνει τις τοξίνες” από τον οργανισμό σας. Αυτό το κάνατε κάθε μέρα εσείς. Το πρωί. Στη τουαλέτα. Πριν πιείτε το χυμό σας.

Συντάκτης Άρθρου

Share this article

Related Posts