Εντός, εκτός ή επί τα αυτά;

Εντός, εκτός ή επί τα αυτά;

Comment Icon0 Comments
Reading Time Icon1 min read
Spread the love

Ένα άρθρο κινητοποίησης!

Και την πήρες την απόφαση…Κοιτάχτηκες στον καθρεφτη και μονολόγησες μέσα σου “… Τελος. Δεν πάει άλλο.” Μέτρησες το βάρος σου, το λίπος σου, υπολόγισες τον Δεικτη Μαζας Σώματος σου και τον μεταβολισμό σου. Ξεκίνησες πρόγραμμα διατροφής. Τέλεια ως εδώ.

Μετά γέμισες την τσάντα σου με πετσέτες, αθλητικά ρούχα, ρολόι πολλαπλών λειτουργιών που εχει προγραμματιστεί να μετράει απο το πόση ώρα κοιμάσαι μεχρι το πόσο νερό ήπιες και πόσες θερμίδες δαπανάς την ημέρα, και τέλος, μπουκάλι με το όνομα σου και ειδικό στόμιο για να πίνεις πιο εύκολα το νερό σου.

Ολα έτοιμα λοιπόν, θεωρητικά… Κοντοστέκεσαι…ΣκεφτεσαιΞανασκέφτεσαι…

Μονολογείς  “Τελικά είμαι εγω γι’ αυτά η μήπως όχι;;;”

Για να αναλύσουμε λίγο την απάντηση στην ερώτηση.

Σενάριο Α

Επιλέγω να πάω γυμναστήριο, να δώ κόσμο, να γελάσω, να ξεδώσω, να μιλήσω και να πιέσω τον εαυτό μου να σηκώσω λιγο παραπάνω κιλά ικανοποιόντας και την φιλαρεσκεια μου αντικρύζοντας τον βελτιωμένο εαυτό μου στον καθρεφτη;

Σενάριο Β

Επιλέγω μήπως να πάω έξω, να μην δω κανεναν που δεν θέλω, να φορτώσω και τους πνευμόνες μου καθαρό αέρα στο πάρκο, να κάνω την προπόνηση μου και να μην πληρώσω ουτε ευρώ;

Οπως και στα πιο πολλα πράγματα στην ζωή, η αλήθεια βρίσκεται κάπου στην μέση , μιας και, και τα δυο μονοπάτια, έχουν και τα κακά αλλα και τα πολύ θετικά τους προνόμια.

Σε μια δε πιο ολοκληρωμένη προσέγγιση, και τα δυο οφείλουν να συνυπάρχουν αρμονικά.

Ξέρεις οτι μπορείς να μετατρέψεις το πάρκο, την εξοχή, το γήπεδο, το  δάσος στο προσωπικό σου μινι γυμναστήριο, τρέχοντας στην φύση, σηκώνοντας κορμούς δέντρων η πέτρες, να κρεμαστείς και να κάνεις έλξεις απο κλαδιά, και άλλες πολλές ευφάνταστες ιδέες προς υλοποίηση ενος πλήρους προγράμματος ενδυνάμωσης.

ΝΑΙ…!

Οντως. Αλλα δεν θα σου δώσει  την δυναμική της  τμηματικής κλιμακούμενης αντίστασης που έχεις δυνατότητα να απολαμβανεις σε εναν κλειστό χώρο fitness .

Για παράδειγμα μπορείς άνετα να ανεβάσεις την αντίσταση σε κάθε μυική ομάδα σε μια μηχανη ελεγχόμενης αντίστασης κατα 1,5 με 2 κιλά ανάλογα πάντα με το πλαίσιο και τον βαθμό προπόνησης αλλα ΔΕΝ μπορείς να καθορίσεις την αντιστοιχη επιβάρυνση με ενα outdoor training , γιατι απλούστατα καμία πέτρα η κανένας κορμός δεν θα έχει το ίδιο ακριβώς βάρος, ή αν τελικά όντως συμβαίνει αποκλείεται να το γνωρίζουμε.

Η πιο σημαντική σταθερά που πρέπει να προστεθει στην εξίσωση για να πετύχει το γενικό αποτέλεσμα, και που αν αφαιρεθεί αλλάζουν τα πάντα είναι μια και απαραλλαχτη σε όλα τα μήκη και πλάτη της γής.

Λέγεται Θέληση !!!!

Εαν και όταν η θέληση για αλλαγή του εαυτού σου μπει στην εξίσωση είτε εντός χώρου γυμναστηρίου είτε εκτός αυτου ο στοχος παραμένει ανέπηρεαστος και ειναι εκεινος που θα σου δωσει δυναμη για την συνεχεια και εξελιξη.

Εσυ πρεπει να συγκεντρωθείς στον στόχο, να ζητησεις  όλες τις πληροφορίες και την καθοδηγηση  που θα χρειαστεις από τον ειδικό που θα εμπιστευτείς ετσι  ώστε να προσαρμόσεις το προγραμμα γυμναστικής και διατροφής σου επάνω στην καθημερινοτητά σου και μετά να βρείς δύναμη, υπομονή και το καθαρό μυαλό  που χρειάζεται η αποτελεσματική ολοκλήρωση της προσπάθειας σου.

Εν κατακλείδι και με απλή και άμεση γλώσσα.

Κράτα δυνατή την  επιθυμία του μυαλού σου, και το σώμα σου ΘΑ ακολουθήσει .

Όποτε…Όπου…Εντός, εκτός είτε επι τα αυτά..!!!!

 

 

Συντάκτης Άρθρου

Share this article

Related Posts