Νερό: 5 τρόποι για να το βάλεις στη διατροφή σου

Νερό: 5 τρόποι για να το βάλεις στη διατροφή σου

Comment Icon0 Comments
Reading Time Icon1 min read
Spread the love

Το νερό είναι αδιαμφισβήτητα μέρος της ισορροπημένης διατροφής αλλά και σύμμαχος στην απώλεια βάρους.

Οι περισσότεροι δυσκολευόμαστε αρκετά να το εντάξουμε στο καθημερινό μας πρόγραμμα είτε γιατί πιστεύουμε πως είναι απαραίτητο μόνο όταν νιώσουμε έντονη δίψα, είτε γιατί η αύξηση της κατανάλωσης ύδατος μας φέρνει αντιμέτωπους με πρακτικές δυσκολίες της καθημερινότητας, είτε γιατί απλώς…δεν μας αρέσει!

Αν ανήκετε σε μια από τις παραπάνω κατηγορίες μπορείτε να δοκιμάσετε τους εξής τρόπους που θα σας βοηθήσουν να δώσετε στο νερό τη θέση που του αξίζει:

1. Όχι πια “βαρετό” νερό.

Δοκιμάστε να νοστιμίσετε το νερό σας με μυρωδικά και εσπεριδοειδή. Γεμίστε μια κανάτα ή το μπουκάλι σας με νερό και προσθέστε μια φέτα λεμόνι ή λίγο ξύσμα πορτοκαλιού ή τριμμένο τζίντζερ, μερικά φύλλα δυόσμου, λίγες φέτες αγγουράκι ή φράουλα κλπ.. Δημιουργήστε το δικό σας συνδυασμό αναλόγως τα γούστα σας και απολαύστε ένα μυρωδάτο, γευστικό νερό.

2. Το είδα, το ήπια.

Συνήθως το να προσπαθούμε να πετύχουμε τη σύσταση 8-10 ποτήρια νερό την ημέρα μοιάζει ακατόρθωτο και το να μετράμε είναι κουραστικό. Επιπλέον δεν είναι δυνατό να αντανακλάται η δίψα μας πάντα σε αναλογία ενός ποτηριού, οπότε είναι στιγμές που είτε γεμίζουμε ένα ποτήρι, πίνουμε λίγο και το υπόλοιπο καταλήγει στο νεροχύτη, είτε προσπαθούμε να πιούμε όλο το νερό με το ζόρι κάτι που δημιουργεί πίεση.

Γι αυτό είναι καλύτερο να γεμίζουμε από το πρωί ένα μπουκάλι (που θα έχουμε διαλέξει γι αυτό το σκοπό) και να το αφήνουμε σε μια περίοπτη θέση (πχ πάνω στο τραπέζι, στο γραφείο μας κλπ) ούτως ώστε να να υπάρχει το οπτικό ερέθισμα σαν κίνητρο για κατανάλωση αλλά και να παρατηρούμε στο τέλος της ημέρας πόσο νερό ήπιαμε τελικά.

3. “Νερό” δεν είναι μόνο το νερό.

Τσάι, καφές, αφεψήματα, σόδα, αλλά και φρούτα, λαχανικά και σούπες είναι εξαιρετικές πηγές ύδατος που μας βοηθάνε να πετύχουμε το στόχο μας για περισσότερο νερό.

4. Πάρε το μαζί.

Κλειδιά, κινητό, πορτοφόλι κι έφυγες, μήπως ξέχασες κάτι; Το μόνο σίγουρο στη σύγχρονη καθημερινότητα με τους γρήγορους ρυθμούς της είναι ότι θα διψάσετε γρηγορότερα απ’ ότι φαντάζεστε, ειδικά αν είστε όλη μέρα στο δρόμο. Χρησιμοποιήστε μικρά, γυάλινα μπουκαλάκια που δε θα σας “βαρύνουν” και πάρτε το νερό μαζί σας.

5. Νερό στη δουλειά.

Η αλήθεια είναι πως το να πίνουμε νερό κατά τις πρωινές ώρες είναι ευκολότερο. Αν η δουλεία σας είναι καθιστική μην ξεχνάτε να ενυδατώνεστε συχνά, ενώ αν κινείστε είναι ένας λόγος παραπάνω για την αναπλήρωση των απωλειών ύδατος στο διάλειμμα. Συνοδεύετε τον καφέ σας με ένα ποτήρι νερό, πιείτε νερό κατά την έλευση και κατά την επιστροφή από την εργασία σας και θα σας αποζημιώσει με καλύτερη απόδοση αλλά και διάθεση.

Συντάκτης Άρθρου

Share this article

Related Posts