πάλι δεν έχασα βάρος

Πόσο κοινή η αντίδραση «πάλι δεν έχασα βάρος», όταν βλέπουμε τη ζυγαριά μας να κολλάει.

Η ψυχολογία κατά τη διάρκεια μίας προσπάθειας να χάσουμε βάρος είναι πολύ σημαντική! Ειδικά όταν το άτομο έχε κάνει αρκετές προσπάθειες κατά τη διάρκεια της ζωής του και έχει παλέψει πολλές φορές με το «θεριό» της παχυσαρκίας!

Όσο εύκολα έρχεται ο ενθουσιασμός όταν η ζυγαριά κατεβαίνει, άλλο τόσο εύκολα έρχεται η απογοήτευση και η θλίψη όταν αυτή ανεβαίνει ή κολλάει!

Χάθηκαν όλα, ή μήπως όχι;!

Σε αυτό το άρθρο δε θα μιλήσω μόνο από τη μεριά του διατροφολόγου αλλά από τη μεριά του διαιτώμενου!  Δε θα σας κρύψω πως αυτό το «θεριό» των παραπανίσιων κιλών με ταλαιπώρησε στα παιδικά, εφηβικά αλλά και αργότερα στα χρόνια μου ως ενήλικη!

Γνωριζόμαστε καλά με αυτήν την ψυχολογία του δε μου αρέσω, του γιατί να είμαι έτσι και όχι αλλιώς, γιατί πρέπει να πεινάσω τόσο, ενώ κάποιες άλλες όχι! Γιατί πρέπει πάντα να προσέχω, γιατί πρέπει πάντα να πεινάω! Γιατί, γιατί , γιατί…. είναι τόσα πολλά και τόσο μεγάλα! Όταν η ψυχολογία μας δεν είναι και τόσο καλή αυτά τα «γιατί» φαντάζουν έτοιμα να μας κατασπαράξουν! Ε λοιπόν όχι πια! Μπορεί η επιστήμη να μίλησε και να μας είπε πως υπάρχουν γονίδια που είναι υπεύθυνα για την παχυσαρκία, αλλά ας μην κρυβόμαστε άλλο πίσω από το δάχτυλό μας, το αν θα έχουμε το μέγιστο  ή το κατώτερο βάρος που μας » υπαγορεύουν» τα γονίδιά μας είναι στο χέρι του καθενός και της καθεμιάς μας!

Ο καθένας από εμάς είναι υπεύθυνος των πράξεων και των επιλογών του! Εγώ αποφασίζω τι θα φάω, πόσο θα φάω , πότε θα το φάω, πως θα το μαγειρέψω! Εγώ!

Έτσι λοιπόν αντί να αναλώνεστε με ένα γιγάντιο γιατί, οπλιστείτε με ένα ακόμη μεγαλύτερο εγώ θέλω!

Ξέρω είναι δύσκολο, έχει πισωγυρίσματα,  έχει μεγάλες παύσεις… το γνωρίζω καλά, ε και;; Εγώ θέλω, θέλω για μένα να νιώθω καλά, θέλω για μένα να νιώθω όμορφα με το σώμα μου, θέλω για μένα να είμαι υγιής ! Αυτή είναι η ψυχολογία της επιτυχίας! Τι κι αν μία εβδομάδα πήγε χαμένη για τη ζυγαριά, τι κι αν έφαγα παραπάνω, ε και;; Άνθρωπος είμαι, όχι προγραμματισμένο ρομπότ!

Σε τελική ανάλυση, η επιτυχία είναι πιο μεγάλη όταν έρχεται μέσα από εμπόδια και δυσκολίες, όπως κάθε τι όμορφο στις ζωές μας!

3 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.