Πως να ετοιμάσω το πιάτο μου σε μια γιορτή;

Πως να ετοιμάσω το πιάτο μου σε μια γιορτή;

Comment Icon0 Comments
Reading Time Icon0 min read
Spread the love

Ξεκινάνε οι γιορτές. Και τα τραπεζώματα. Πως να ετοιμάσω το πιάτο μου σε μια γιορτή;

Πάμε λοιπον να δούμε τι μπορούμε να βάλουμε στο πιάτο. Ένας οδηγός επιβίωσης για όσους βρίσκονται σε πρόγραμμα διατροφής. Και ειδικότερα όταν υπάρχει εορταστικό γεύμα.

Όταν κάνεις δίαιτα και όλοι σε καλούν σε τραπέζι

Αυτό το ξέρουν καλά όλοι όσοι βρίσκονται σε πρόγραμμα. Να θέλεις να αγιάσεις και να μην σε αφήνουν οι άλλοι. Να σε καλούν σε γεύμα και όταν φτάνεις εκεί να αρχίζει το γνωστό τροπάριο. “Πάλι δίαιτα κάνεις;” Ή το άλλο “Α τι καλά ξεκίνησες! Το χρειαζόσουν” ή το παρόμοιο “Δεν βαρέθηκες να κάνεις δίαιτα;” Και για όλα αυτά υπάρχει μία απλή απάντηση. “Αυτό αφορά εμένα και μόνο εμένᨔ.

Όμως αυτή η συμπεριφορά των άλλων οδηγεί πολλές φορές κάποιους να κρύβουν το γεγονός ότι βρίσκονται σε πρόγραμμα διατροφής. και να μην θέλουν να το γνωστοποιήσουν ή να το καταλάβουν οι άλλοι. Τι κάνεις όμως όταν πρέπει να πας κάπου αλλά από την άλλη πρέπει εφαρμογές και το πρόγραμμά σου; Απλά χρησιμοποιείς τις οδηγίες που σου έδωσε ο διαιτολόγος και γεμίζεις το πιάτο σου όπως η φίλη στη φωτογραφία.

Τι βάζουμε μέσα στο πιάτο

Ένα πιάτο με λίγο από όλα, με μία σωστή αναλογία, χωρίς περιορισμό. Αρχικά δεν αφήνουμε εκτός, καμία βασική ομάδα τροφίμων. Για παράδειγμα, αποφύγετε την διατροφική ακρότητα να αγνοήσετε τις πατάτες ή τα μακαρόνια. Όχι, ο συνδυασμός με την πρωτεΐνη, δεν παχαίνει.

Η αρχή θα γίνει με τη σαλάτα και το νερό. Το πιάτο σας ας γεμίσει με σαλάτα, με όποιο τρόπο είναι προετοιμασμένη. Με ωμά ή βραστά ή ψητά λαχανικά. Αποφύγετε τις λιπαρές σάλτσες. Λίγο μπαλσάμικο ξύδι δεν είναι πρόβλημα. Αφού φάτε τη σαλάτα σας, μασώντας καλά, πάμε στο επόμενο πιάτο.

Το μισό πιάτο με λαχανικά με τον οποιοδήποτε τρόπο μαγειρεμένα, το ένα τέταρτο με πρωτεΐνη και το άλλο ένα τέταρτο με υδατάνθρακα από οποιαδήποτε πηγή και με τον οποιοδήποτε τρόπο μαγειρεμένο.

Στη φωτογραφία η φίλη μας επέλεξε να φάει μπιφτέκια με πατάτες φούρνου που τις είχαν μαγειρέψει με πορτοκάλι. Πρόσθεσε και λίγο τυρί. Όσο για τη σαλάτα έφαγε και ωμή σαλάτα εποχής αλλά και ψητά λαχανικά. Ένα χορταστικό σε ποσότητα, ποικιλία, χρώμα και γεύση πιάτο.

Χωρίς να ξεφεύγει από τα όρια αλλά και χωρίς περιορισμούς στο ποιο είδος και ποιο φαγητό θα καταναλώσει.

Συντάκτης Άρθρου

Share this article

Related Posts