Πολλοί είναι αυτοί που έχουν ταυτίσει το Σεπτέμβρη ως μήνα για αλλαγές, για νέα ξεκινήματα, αφού είναι ο πρώτος μήνας του φθινοπώρου και ενώ αφήνουμε πίσω μας σιγά σιγά το όμορφο καλοκαίρι με την ανεμελιά του (όση αυτή είναι) μπαίνουμε στους κλασσικούς μας ρυθμούς.

Η αλήθεια είναι πως με βάση την ψυχρή λογική αυτό ισχύει, αλλά πόσοι λειτουργούν με βάση την ψυχρή λογική;

Δε λέω, όταν έχεις κάπως σταθερή καθημερινότητα είναι λιγάκι πιο εύκολο να προσαρμόσεις ένα πρόγραμμα διατροφής, αλλά και πάλι αυτό από μόνο του δεν αρκεί!

Προσωπικά δεν πιστεύω ότι υπάρχει κατάλληλη εποχή, ημερολογιακά τουλάχιστον, που είναι ίδια για όλους!

Πιστεύω όμως ακράδαντα ότι υπάρχει κατάλληλη στιγμή! Μια στιγμή που είναι μοναδική και διαφορετική για τον καθένα! Είναι αυτή η στιγμή που νιώθεις έτοιμη-ος για να κάνεις το επόμενο βήμα! Είναι η στιγμή που έχεις επιτέλους νικήσει το «πρέπει» είτε δικό σου είτε τρίτων και έχεις περάσει δυναμικά στο «θέλω».

Αυτή είναι η στιγμή που θα πετύχεις το στόχο σου! Είναι αυτή η στιγμή που θα το θέλεις εσύ για σένα και για κανέναν άλλο λόγο.

Είναι η στιγμή που θα έχεις συζητήσει με τον εαυτό σου και θα έχεις αποφασίσει ότι θα κάνεις την απαραίτητη υπομονή αλλά και θυσίες για να το πετύχεις!

Κακά τα ψέματα, απώλεια κιλών ειδικά όταν πρόκειται για πάνω από 10 -15 χωρίς να στερηθείς τις κακές και αμαρτωλές διατροφικές σου συνήθειες δεν γίνεται! Να φύγουν τα κιλά ως δια μαγείας χθες δεν γίνεται!

Επαγωγικά λοιπόν η κατάλληλη εποχή για όλους δεν υπάρχει, υπάρχει όμως η δική σου είτε είναι άνοιξη, είτε φθινόπωρο.

Πάρε τις αποφάσεις σου και ξεκίνα!

Για την απώλεια κιλών δεν υπάρχει σύντομος δρόμος (όπως πολύ θα θέλαμε), υπάρχει όμως δρόμος με αρχή και τέλος! Για άλλους είναι λίγο πιο σύντομος, για άλλους είναι λίγο πιο μακρύς, είναι όμως ο δικός σου δρόμος και στο χέρι σου είναι να τον διανύσεις με επιτυχία!