“Τηγανιά” μανιτάρια, πιπεριές και τυρί

“Τηγανιά” μανιτάρια, πιπεριές και τυρί

Comment Icon0 Comments
Reading Time Icon1 min read
Spread the love

Τηγανιά; Ναι τηγανιά με ελάχιστα υλικά και μάλιστα υγιεινή

Τι μπορείς να κάνεις με λίγα υλικά;

Θαύματα. Έχουμε συνηθίσει, μην πω εθιστεί, σε συνταγές με πολλά και διαφορετικά υλικά. Αναζητούμε το απόλυτο στη γεύση και στη πορεία προς τα εκεί ξεχνάμε το βασικό, ότι ένα φαγητό πρέπει να μας θρέφει. Ξέχωρα από το κόστος (πολλά υλικά, μεγάλος λογαριασμός) έχω αναφερθεί και στο θέμα της σπατάλης τροφίμων. 

Να μια απλή συνταγή με ελάχιστα υλικά που μπορεί εύκολα να αποτελέσει ένα νόστιμο και θρεπτικό γεύμα σε ελάχιστο χρόνο.

ΥΛΙΚΑ

  • 1-2 κρεμμύδια ξερά
  • πολύχρωμες πιπεριές (2-3 διαφορετικές)
  • Μανιτάρια    άσπρα
  • 2-3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι 
  • και 2-3 κουταλιές τυρί τριμμένο
  • 1 κουταλιά πελτέ
  • ½  ποτηράκι κρασί

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Κόβουμε τα κρεμμύδια σε ροδέλες και τις πιπεριές σε λεπτές λωρίδες. Κόβουμε τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες και τα βάζουμε όλα μαζί σε λεκανάκι. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε (αν θέλουμε) και άλλα μυρωδικά. Προσωπικά θα πρόσθετα λίγο σκόρδο.

Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι και σωτάρουμε τα λαχανικά μέχρι να καραμελώσουν. Προσθέτουμε το πελτέ και βάζουμε το κρασί. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ και μόλις γίνει αυτό βάζουμε το τυρί από πάνω και το βγάζουμε από την εστία. 

Δύσκολο; Όχι. Θρεπτικό Ναι.

Συντάκτης Άρθρου

Share this article

Related Posts