ΥΛΙΚΑ για να φτιάξετε την ρυζοσαλάτα
για τέσσερις με πέντε μερίδες
- Δύο φλιτζάνια ρύζι μπασμάτι
- μια όχι πολύ ώριμη ντομάτα σε κυβάκια
- μια μικρή πιπεριά σε κυβάκια
- μισό αγγούρι σε κύβους
- ένα φλιτζάνι καλαμπόκι κατεψυγμένο
- 100 γραμμ κίτρινο τυρί σε κυβάκια ή 100γρ τόνο
- τέσσερις φέτες ζαμπόν γαλοπούλα ψιλοκομμένο
- ένα φλιτζάνι μανιτάρια
- τέσσερις κουταλιές ελαιόλαδο
- αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράσουμε το ρύζι με περίπου τέσσερα φλιτζάνια νερό. Λίγο πριν πιει όλο το ζουμί προσθέτουμε το καλαμπόκι και το ελαιόλαδο. Αφού πιει το ζουμί του σκεπάζουμε με στεγνή πετσέτα για πέντε λεπτά. Στη συνέχεια τοποθετούμε το ρύζι σε ένα βαθύ μπολ., προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.
Μία εναλλακτική πρόταση είναι να αντικαταστήσουμε το τυρί και το ζαμπόν γαλοπούλας με τόνο και τέσσερις πέντε ψιλοκομμένες ελιές.