Μπρόκολο ογκρατέν

Μπρόκολο ογκρατέν

Comment Icon0 Comments
Reading Time Icon1 min read
Spread the love

Η γαλλική αυτή συνταγή κάνει το μπρόκολο πρωταγωνιστή στο τραπέζι μας.

Υλικά
  • 1 κεφάλι μπρόκολο, τεμαχισμένο σε μπουκέτα
  • 1 φλιτζ. τριμμένο καρότο
  • 2 αυγά
  • 1 1/2 φλιτζ. γάλα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • μοσχοκάρυδο
  • 1 1/2 φλιτζ. τυρί τριμμένο
Παρασκευή

Σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει ζεματίζουμε το μπρόκολο για 5-7′, αφαιρούμε και στραγγίζουμε. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και τα μπαχαρικά, προσθέτουμε τα λαχανικά και το μισό τυρί και αναμιγνύουμε καλά.  Αδειάζουμε το μίγμα σε ένα καλά λαδωμένο ταψάκι και γαρνίρουμε με το υπόλοιπο τυρί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα (180 βαθμοί), για περίπου 30′ μέχρι να “σταθεί” και να κάνει κρούστα. Σερβίρεται ζεστό.

Συντάκτης Άρθρου

Share this article

Related Posts