Μία διαφορετική συνταγή για ψάρι, για όλους τους ουρανίσκους.
Για το Burger ψαριού
- 3 λαβράκια (600 γραμμάρια περίπου)
- 1κ.σ. μουστάρδα
- 1κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
- 1κ.σ. χυμός λεμονιού
- 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη μικρά κυβάκια (καρέ)
- 1κ.σ. ελαιόλαδο
- 3κ.σ. panko (τρίμμα φρυγανιάς)
- 1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
- Αλάτι, πιπέρι
Για τη μαρμελάδα ντομάτας
- 700 γραμμάρια ντομάτες ώριμες
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 80 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
- 150ml ελαιόλαδο
- ½ κ.γλ. αλάτι
- 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Επίσης:
- 4 ψωμάκια για burger
- 4κ.σ. μαγιονέζα
Εκτέλεση
Φιλετάρουμε τα λαβράκια. Αφαιρούμε το δέρμα και τα κόκκαλα από τα φιλέτα και τα και χοντροκόβουμε. Έπειτα τα τοποθετούμε στο μπλέντερ και πολτοποιούμε μέχρι να γίνουν κιμάς και μεταφέρουμε τον κιμά σε ένα μπολ προσθέτοντας όλα τα υπόλοιπα υλικά (μουστάρδα, μαιντανό, πιπεριά, χυμό λεμονιού, ελαιόλαδο, φρυγανιά, κρεμμυδάκι και αλατοπίπερο). Πλάθουμε 4 μεγάλα burger, αλείφοντας τα χέρια μας με λάδι και τα τοποθετούμε για 10’ στο ψυγείο. Εν συνεχεία τα ψήνουμε για 20’ στους 180°.
Εκτέλεση μαρμελάδας ντομάτας
Παίρνουμε τις ντομάτες, τις κόβουμε στη μέση, αφαιρούμε τα σπόρια και τις τρίβουμε στο τρίφτη (από τη χοντρή πλευρά). Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, προσθέτοντας το κρεμμύδι με το σκόρδο και αφού μαλακώσουν, προσθέτουμε τη ντομάτα, το νερό, τη ζάχαρη και το αλάτι. Αφήνουμε να πάρει μια βράση και μετά χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου 30 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά εωσότου μειωθεί η ποσότητα.
Σύνθεση burger
Κόβουμε στη μέση τα ψωμάκια, βάζουμε μια κουταλιά της σούπας μαρμελάδα ντομάτας, το burger ψαριού, μια κουταλιά της σούπας μαγιονέζα και στο τέλος το ψωμάκι. Σερβίρουμε με τηγανητές πατάτες.
Μια μερίδα αντιστοιχεί σε μισό burger.
Διατροφική αξία για 1 burger ψαριού με μαρμελάδα ντομάτας (μερίδα 2 ατόμων)
DV% | ||
Ενέργεια | 944kcal | |
Υδατάνθρακες | 81,8g | 27,3% |
Πρωτεϊνες | 32,4g | |
Ολικό λίπος | 51,6g | 79,4% |
Φυτικές ίνες | 5,5g | 22,2% |
Ω3 | 1801mg | |
Κάλιο | 1048mg | |
Νάτριο | 1419mg | 59,1% |
Κορεσμένο λίπος | 7,7g | 38,5% |