Δεν τρώει ωμό σπανάκι; Πέστο κι έγινε!

Δεν τρώει ωμό σπανάκι; Πέστο κι έγινε!

Comment Icon0 Comments
Reading Time Icon1 min read
Spread the love

Σε λίγα λεπτά μπορείς να έχεις το πιο νόστιμο πέστο από σπανάκι.

Με μία μικρή παραλλαγή φτιάχνουμε πέστο από σπανάκι για να δώσουμε.. τη δύναμη που πρέπει σε εκείνους που το αποφεύγουν ωμό.

Για ένα βαζάκι 200 mL θα χρειαστούμε:
  • 1 φλιτζάνι σπανάκι
  • 1 φλιτζάνι μυρωδικά (βασιλικός, μαιντανός, κόλιανδρος ή ότι άλλο φυτρώνει στο μπαλκόνι σου)
  • 85 γρ. κουκουνάρι
  • 1 κ.σούπας φιστίκι Αιγίνης
  • 1/2 φλιτζανιού λιαστή ντομάτα
  • 10 σταγόνες χυμός λεμονιού (και ανάλογα τα γούστα)
  • 1 κ.σούπας ελαιόλαδο
Παρασκευή

Στο μούλτι ή το μπλέντερ σου, τοποθέτησε όλα τα υλικά και με λίγη υπομονή και συχνή ανάμιξη θα έχεις σε λίγα λεπτά το πιο αφράτο και νόστιμο πέστο από σπανάκι!

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις στη μακαρονάδα, στη σαλάτα, για να δώσεις γεύση στην τυρόπιτα ή ακόμα και για να εμπλουτίσεις ένα ντιπ γιαουρτιού!

 

Συντάκτης Άρθρου

Share this article

Related Posts