Ποιος δεν αγαπάει τα παγωτά; ειδικά τώρα που η ζέστη αρχίζει να γίνεται αφόρητη όλο και η ιδέα για κάποιο παγωτάκι μας έρχεται στο νου. Όσοι όμως βρίσκονται σε δίαιτα και προσέχουν την σιλουέτα τους το στερούνται, τουλάχιστον την καθημερινή κατανάλωση … Και δω έρχομαι εγώ και η συνταγή μου και σου λέω αυτό ότι μπορείς να το τρως κάθε μέρα
Υλικά για 4 μερίδες
- 4 μπανάνες
- 3 κουταλιές σούπας αμυγδαλοβούτυρο ή ταχίνι ή φυστικοβούτυρο
- 2 κουταλιές σούπας φυτικό γάλα ή ζωικό
- σταγόνες σοκολάτας (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Πρώτα απ’ όλα, κόβω τις μπανάνες σε ροδέλες και τις καταψύχω για δύο ώρες τουλάχιστον.
Στη συνέχεια κάνω 3 απλές κινήσεις
1. Αλέθω τις μπανάνες στο blender μέχρι να γίνουν μια μαλακή κρέμα
2. Προσθέτω Ταχίνι ή το αμυγδαλοβούτυρο και το γάλα
3. Αλέθω για λιγότερο από ένα λεπτό ακόμη, ώστε να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Το τρώω εκείνη την στιγμή ή το καταψύχω για να κρατάει καιρό.
Tip1: Οι σταγόνες σοκολάτας είναι προαιρετικές, αλλά θα σου πρότεινα να τις χρησιμοποιήσεις δίνουν έξτρα γεύση .
Μπανάνα και σοκολάτα είναι νοστιμότατος συνδυασμός.
Tip 3: Μπορείς να κάνεις αυτό το παγωτό, σούπερ σοκολατένιο χρησιμοποιώντας Ταχίνι με Κακάο