Εύκολο γιαούρτι με ζελέ

Εύκολο γιαούρτι με ζελέ

Comment Icon0 Comments
Reading Time Icon1 min read
Spread the love

Εύκολο γιαούρτι με ζελέ

Ένα από τα μόνιμα παράπονα των πελατών, ανεξάρτητα εποχής και συνθηκών, είναι το πότε και πόσο γλυκό μπορούν να φάνε. Και φυσικά σε ένα πρόγραμμα διατροφής, μια ποσότητα μικρή από κάποιο γλυκό μπορεί περιοδικά να υπάρξει. Ποσότητα που δεν μπορεί να ξεπεράσει το ένα μικρό κομμάτι και σίγουρα δεν μπορεί να φτάσει στο μέγεθος μιας τούρτας. Γι αυτό το λόγο υπάρχει ένα γλυκό έδεσμα το οποίο σίγουρα θα σας ικανοποιήσει και θα σας δροσίσει. Γιαούρτι με ζελέ! Αν μάλιστα γίνετε λίγο τολμηροί και αφήσετε τη φαντασία σας να δημιουργήσει, τότε θα έχετε κάτι διαφορετικό.

Υλικά

  • Δύο σακουλάκια ζελέ χωρίς ζάχαρη
  • 4-5 κουταλιές της σούπας γιαούρτι 2% στραγγιστό ή όχι
  • 2-3 φρούτα ψιλοκομμένα (όχι ακτινίδια)
  • Μπισκότα ολικής χωρίς ζάχαρη (ή τύπου μπισκότα παιδικά χωρίς ζάχαρη)

Εκτέλεση

Σε 400 ml ζεστό νερό ρίχνουμε και ανακατεύουμε καλά τα δύο φακελάκια ζελέ και προσθέτουμε μετά ακόμα 400 ml κρύο νερό. Αφού διαλυθεί καλά προσθέτουμε 4-5 κουταλιές σούπας γιαούρτι 2% φροντίζοντας πάλι να ανακατέψουμε καλά. Στο τέλος προσθέτουμε και τα κομμένα φρούτα.

Βάζουμε το μείγμα σε μία φόρμα και την τοποθετούμε μέσα στο ψυγείο. Όταν αρχίσει να στερεοποιείτε προσθέτουμε πιέζοντας ελαφρά στη βάση και το τριμμένο μπισκότο φροντίζοντας να καλύψει όλη την κάτω επιφάνεια. Αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει καλά.

Για να βγει από τη φόρμα βρέχουμε μια πετσέτα με ζεστό (προς χλιαρό) νερό και τυλίγουμε τη φόρμα. Με λίγη βοήθεια (από κάποιο μαχαίρι) το γλυκό θα ακουμπήσει στο πιάτο μας.

Καλό είναι να τοποθετηθεί σε μια μεγάλη πιατέλα και να μπει για λίγη ώρα στη κατάψυξη.

Συντάκτης Άρθρου

Share this article

Related Posts