Καγιανάς με σπανάκι

Καγιανάς με σπανάκι

Comment Icon0 Comments
Reading Time Icon1 min read
Spread the love

Καγιανάς (ή αλλιώς στραπατσάδα) με την προσθήκη από το δυναμωτικό σπανάκι, το γρήγορο καλοκαιρινό μας γεύμα!

Υλικά

  • 4 αυγά
  • 1 1/2 φλιτζ. σάλτσα ντομάτας
  • 2 κ.σούπας ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζ. σπανάκι, μαραμένο στο τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο (φρέσκο ή κατεψυγμένο, ανάλογα την εποχή)
  • 3 κ.σούπας φρεσκοτριμμένη κατσικίσια γραβιέρα ή γαλομυζήθρα ή άλλο τυρί επιλογής
  • 1/4 φλιτζ. γάλα
  • 1 φλιτζ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ρίγανη, κόλιανδρος

Παρασκευή

Ζεσταίνουμε τη σάλτσα ντομάτας σε ένα τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να σωθούν τα υγρά της. Προσθέτουμε 1 κ.σούπας ελαιόλαδο, τα ντοματίνια και το μαραμένο σπανάκι.

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά μαζί με το γάλα, και προσθέτουμε το πιπέρι, τη ρίγανη και τον κόλιανδρο.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά, και ρίχνουμε το μείγμα των αυγών στο τηγάνι, ανακατεύοντας απαλά μέχρι να ψηθεί το αυγό και να πάρει μορφή ο καγιανάς μας. Τελευταίο προσθέτουμε το τριμμένο τυρί και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.

Σερβίρουμε τον καγιανά μας ζεστό, με μία φέτα φρυγανισμένο ψωμί ολικής άλεσης.

 

 

Συντάκτης Άρθρου

Share this article

Related Posts