Μία πεντανόστιμη καροτόσουπα που τρώγεται και κρύα!
Υλικά για 2 μερίδες καροτόσουπα με κουρκουμά και ginger
- 4 μεγάλα καρότα
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- χυμό και ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- 1/2 κ.σ. κουρκουμά
- 1/2 κ.γ. αποξηραμένο ginger σε σκόνη
- λίγο τσίλι ή μπούκοβο
- 1/2 κ.γ. σκόνη αποξηραμένου σκόρδου
- 1lt ζωμό λαχανικών
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το σκόρδο, τον κουρμουμά, το ginger, το ξύσμα πορτοκαλιού, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά
- Ρίχνουμε τα καρότα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το ζωμό και το χυμό πορτοκαλιού, δυναμώνουμε τη φωτιά για να πάρουν μία βράση και στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τα υλικά να σιγοβράσουν για 30 λεπτά ή μέχρι τα καρότα να μαλακώσουν.
- Στη συνέχεια πολτοποιούμε την καροτόσουπα με μπλέντερ ή με ένα κουτάλι και σερβίρουμε
[…] η καροτόσουπα με κουρκουμά και ginger που θα σας ζεστάνει ιδιαίτερα ή η άκρως εποχική […]