καροτόσουπα,καροτόσουπα με κουρκουμά και ginger

Μία πεντανόστιμη καροτόσουπα που τρώγεται και κρύα!

Υλικά για 2 μερίδες καροτόσουπα με κουρκουμά και ginger

  • 4 μεγάλα καρότα
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • χυμό και ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • 1/2 κ.σ. κουρκουμά
  • 1/2 κ.γ. αποξηραμένο ginger σε σκόνη
  • λίγο τσίλι ή μπούκοβο
  • 1/2 κ.γ. σκόνη αποξηραμένου σκόρδου
  • 1lt ζωμό λαχανικών
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το σκόρδο, τον κουρμουμά, το ginger, το ξύσμα πορτοκαλιού, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά
  2. Ρίχνουμε τα καρότα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το ζωμό και το χυμό πορτοκαλιού, δυναμώνουμε τη φωτιά για να πάρουν μία βράση και στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τα υλικά να σιγοβράσουν για 30 λεπτά ή μέχρι τα καρότα να μαλακώσουν.
  3. Στη συνέχεια πολτοποιούμε την καροτόσουπα με μπλέντερ ή με ένα κουτάλι και σερβίρουμε
Καλή Απόλαυση!