Μια ακόμα διαφορετική συνταγή για το κοτόπουλο. Μπορεί να γίνει αρκετά καυτερή με την προσθήκη μπαχαρικών. Σίγουρα τελείως διαφορετική από το κοτόπουλο με πατάτες στο φούρνο που ξέρουμε και έχουμε μάθει.

Υλικά

  • 600γρ. στήθος κοτόπουλου κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 4 κ.γ. αλεύρι
  • 1⁄2 κεσεδάκι άπαχο γιαούρτι
  • 3⁄4 φλιτζ. άσπρο ξηρό κρασί
  • 2 κ.γ. φλούδα λεμονιού
  • 100γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • Πιπέρι­
  • αλάτι

Τρόπος παρασκευής

Τοποθετείτε σε πυρέξ το κοτόπουλο αλατισμένο μαζί με 1 κ.σ. ελαιόλαδο και λίγο νερό. Ψήνετε το κοτόπουλο στο φούρνο στους 170 βαθμούς γύρω στα 30 λεπτά. Στο μεταξύ ζεσταίνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε κατσαρόλα. Βάζετε το αλεύρι, το ανακατεύετε προσθέτοντας λίγο νερό, το γιαούρτι, το κρασί, το ξύσμα λεμονιού και το πιπέρι. Βγάζετε το πυρέξ από το φούρνο, βάζετε πάνω από κάθε κομμάτι λίγα μανιτάρια και τη σάλτσα που φτιάξατε στην κατσαρόλα. Το ξαναβάζετε στο φούρνο, ξεσκέπαστο και το ψήνετε για 30 λεπτά ακόμα.

Σύσταση

Θερμίδες: 285 Kcals
Πρωτεινες: 32,5γρ
Λίπος: 13,4γρ.
Υδατάνθρακες:7,0γρ
Χοληστερίνη:75mg