Μαριναρισμένες χοιρινές μπριζόλες

Μαριναρισμένες χοιρινές μπριζόλες

Comment Icon0 Comments
Reading Time Icon1 min read
Spread the love

Το χοιρινό και το μοσχαρίσιο κρέας ανήκουν και τα δύο στην ίδια κατηγορία, στα κόκκινα κρέατα. Υπάρχει η σύσταση προς το γενικό πληθυσμό για μειωμένη κατανάλωσή τους για την αποφυγή καρδιαγγειακών και άλλων σοβαρών νοσημάτων.

Σαν θρεπτική αξία δεν έχουν ιδιαίτερη διαφορά, με το χοιρινό και το μοσχαρίσιο να αποδίδουν την ίδια ποσότητα πρωτεΐνης. Και τα δύο είναι καλή πηγή σιδήρου, με το μοσχάρι είναι σαφώς καλύτερη. Παρόμοια και στο ψευδάργυρο. Αντίθετα το χοιρινό έχει πολύ περισσότερο σελήνιο από το μοσχάρι.

Και μετά τα εισαγωγικά επιστημονικά πάμε στο ψητό. Για την ακρίβεια στη μαρινάδα. Αυτό που πολλές φορές κάνει την διαφορά ανάμεσα στο ψητό κρέας και το «λουκούμι».

Υλικά

  • Χυμό από 2 λεμόνια
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • ρίγανη
  • Σκόρδο
  • Πιπεριά πράσινη καυτερή
    ή
    Μία κουταλιά μέλι
  • 4 μπριζόλες χοιρινές (της προτίμησης σας)

Παρασκευή

Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα βαθύ ταψί και τα ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε το μείγμα 5-10 λεπτά σκεπασμένο με σελοφάν και μετά βάζουμε τις μπριζόλες που τις έχουμε πλύνει καλά

Τις αφήνουμε για τουλάχιστον μία ώρα στο ψυγείο

Ψήνουμε καλά το κρέας είτε στη σχάρα είτε στο φούρνο στους 200 βαθμούς (εδώ μπορούμε να προσθέσουμε λίγο νερό στο ταψί μαζί με την μαρινάδα)

Συντάκτης Άρθρου

Share this article

Related Posts