Κριθαράκι γιουβέτσι με μανιτάρια

Κριθαράκι γιουβέτσι με μανιτάρια

Comment Icon0 Comments
Reading Time Icon1 min read
Spread the love

Μια ελαφριά, καλοκαιρινή εκδοχή από το κλασσικό κριθαράκι γιουβέτσι, ιδανική για το κυριακάτικο τραπέζι!

Υλικά

  • 1/2 κιλό κριθαράκι χοντρό
  • 1 κουτί μικρό μανιτάρια ή αντίστοιχα φρέσκα
  • 2-3 ντομάτες ώριμες ή ανάλογος χυμός
  • λίγος ντοματοπολτός
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο ή 2 μικρά
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 ξυλάκι κανέλλα
  • λίγη πιπεριά καυτερή
  • λίγο ελαιόλαδο

Εκτέλεση   

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα σοτάροντας στο ελαιόλαδο τα μανιτάρια που έχουμε ψιλοκόψει και το κρεμμύδι. Ρίχνουμε την ντομάτα, το σκόρδο ψιλοκομμένο, το αλάτι, το πιπέρι και τα υπόλοιπα υλικά. Στο μεταξύ βράζουμε με αλάτι το κριθαράκι. Όταν βράσει αρκετά αλλά όχι πλήρως, το κατεβάζουμε και το σουρώνουμε. Ανακατεύουμε με τη σάλτσα και το βάζουμε σε δυνατό φούρνο σε ένα ταψί ή πυρέξ .Όταν πιει τη σάλτσα και κάνει κρούστα το βγάζουμε από το φούρνο.

Tips: Γίνεται και με βούτυρο και τριμμένο τυρί από πάνω για νόστιμη κρούστα.

 

αναδημοσίευση από την ιστοσελίδα: http://kiriakopoulou-diet.blogspot.com

Συντάκτης Άρθρου

Share this article

Related Posts