Χοιρινή σούβλα κρασάτη
Υλικά
- 2 κιλά χοιρινό κομμένο για κομμάτια σε σούβλα
- Κρασί κόκκινο ξηρό
- Αλάτι
- Πιπέρι, κόλιανδρο αλεσμένο
Τρόπος Παρασκευής
Μαρινάρουμε το χοιρινό με το κρασί, το αλάτι και τα μπαχαρικά και το αφήνουμε στο ψυγείο για 10-12 ώρες, Το περνάμε σε 2 μεγάλες μεταλλικές σούβλες. Ανάβουμε τα κάρβουνα και τα αφήνουμε να ζεσταθούν μέχρι να φτάσουν στο καλύτερο τους σημείο. Τοποθετούμε τις σούβλες πάνω από την φωτιά, αρχικά σε πιο χαμηλό σημείο και μετά πιο ψηλά, σε απόσταση τουλάχιστον 15 εκατοστά. Ψήνουμε για περίπου 1,5 με 2 ώρες, μέχρι να βεβαιωθούμε ότι ψήθηκε καλά το κρέας.
Σερβίρουμε με πατάτες ψητές και λαχανικά.
Καλή σας όρεξη!!!
Συντάκτης Άρθρου
Η Χριστιάνα Παπαλουκά σπούδασε στο Τμήμα Επιστήμης Διατροφής και Διαιτολογίας του Ανώτατου Τεχνολογικού Ιδρύματος Κρήτης. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της εκπόνησε την πτυχιακή της εργασία με θέμα «Χρήση συμπληρωμάτων διατροφής: Καταγραφή σε αθλήτριες πετοσφαίρισης Ά Εθνικής κατηγορίας», ενώ απέκτησε κλινική εμπειρία στα τμήματα Διαιτολογίας των νοσοκομείων «Σωτηρία» και «Ερυθρός Σταυρός» στην Αθήνα. Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών της εκπαιδεύτηκε πάνω στις διατροφικές διαταραχές και την παχυσαρκία στην παιδική ηλικία από το National Centre for Eating Disorders της Αγγλίας. Έχει παρακολουθήσει πληθώρα επιστημονικών συνεδρίων και ημερίδων με θέματα διατροφής, άσκησης, ψυχολογίας και υγείας και ενημερώνεται συνεχώς για τις νέες εξελίξεις στον τομέα της Διαιτολογίας και της υγείας.
Δραστηριοποιείται στον τομέα της Διατροφής και Διαιτολογίας από το 2009. Διατηρεί ιδιωτικό διαιτολογικό γραφείο (Feel Good) και διεξάγει ομιλίες σε διάφορους χώρους όπως νηπιαγωγεία, σχολεία, γυμναστήρια κ.α., ενώ αρθρογραφεί σε διάφορα ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα. Επίσης, συνεργάζεται με την γυναικολογική-μαιευτική κλινική «ΙΣΙΣ» όπου παρέχει υπηρεσίες διατροφής προγεννητικά, περιγεννητικά και μεταγεννητικά. Είναι ενεργό μέλος του Συνδέσμου Διαιτολόγων και Διατροφολόγων Κύπρου.