Υλικά
- 2 μέτρια κολοκυθάκια κομμένα σε ροδέλες (περίπου 0,5 εκ.)
- 3-4 μικρές ντομάτες κομμένες σε λεπτές ροδέλες
- 2 κ.σ ελαιόλαδο
- Ρίγανη, αλάτι, πιπέρι
- 100γρ αναρή
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 2000C
Αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο ένα αντικολλητικό τηγάνι. Ψήνουμε τα κολοκυθάκια και από τις 2 μεριές μέχρι να πάρουν ελαφρύ κόκκινο χρώμα. Στην συνέχεια βάζουμε τα κολοκυθάκια σε ένα πυρέξ με λαδόκολλα. Ρίχνουμε σε ένα φλιτζάνι το ελαιόλαδο και αλείφουμε τα κολοκυθάκια με ένα πινέλο μαγειρικής, πασπαλίζουμε με αλάτι-πιπέρι-ρίγανη και στην συνέχεια βάζουμε πάνω από κάθε ροδέλα 1 φέτα ντομάτα και μια φέτα αναρή.
Ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 20-30 λεπτά.
Συνοδεύουμε με πίτα κυπριακή
Συντάκτης Άρθρου
Η Χριστιάνα Παπαλουκά σπούδασε στο Τμήμα Επιστήμης Διατροφής και Διαιτολογίας του Ανώτατου Τεχνολογικού Ιδρύματος Κρήτης. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της εκπόνησε την πτυχιακή της εργασία με θέμα «Χρήση συμπληρωμάτων διατροφής: Καταγραφή σε αθλήτριες πετοσφαίρισης Ά Εθνικής κατηγορίας», ενώ απέκτησε κλινική εμπειρία στα τμήματα Διαιτολογίας των νοσοκομείων «Σωτηρία» και «Ερυθρός Σταυρός» στην Αθήνα. Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών της εκπαιδεύτηκε πάνω στις διατροφικές διαταραχές και την παχυσαρκία στην παιδική ηλικία από το National Centre for Eating Disorders της Αγγλίας. Έχει παρακολουθήσει πληθώρα επιστημονικών συνεδρίων και ημερίδων με θέματα διατροφής, άσκησης, ψυχολογίας και υγείας και ενημερώνεται συνεχώς για τις νέες εξελίξεις στον τομέα της Διαιτολογίας και της υγείας.
Δραστηριοποιείται στον τομέα της Διατροφής και Διαιτολογίας από το 2009. Διατηρεί ιδιωτικό διαιτολογικό γραφείο (Feel Good) και διεξάγει ομιλίες σε διάφορους χώρους όπως νηπιαγωγεία, σχολεία, γυμναστήρια κ.α., ενώ αρθρογραφεί σε διάφορα ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα. Επίσης, συνεργάζεται με την γυναικολογική-μαιευτική κλινική «ΙΣΙΣ» όπου παρέχει υπηρεσίες διατροφής προγεννητικά, περιγεννητικά και μεταγεννητικά. Είναι ενεργό μέλος του Συνδέσμου Διαιτολόγων και Διατροφολόγων Κύπρου.