Το λαβράκι αλλιώς!
Υλικά
Για το Λαβράκι
- 4 φιλέτα λαβράκι καθαρισμένα με την πέτσα
- Αλάτι
- Ελαιόλαδο
Για τον πουρέ σελινόριζας
- 500γρ.σελινοριζα κομμένη σε κύβους
- 200γρ. Γάλα
- 300γρ. Κρέμα γάλακτος
- Αλάτι
Για τα chips παστινάκι
- 2 τμχ παστινακι
- λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Αλατίζουμε και βάζουμε τα φιλέτα από το λαβράκι στο τηγάνι, από τη πλευρά στην οποία βρίσκεται η πέτσα, και σοτάρουμε μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα και η πέτσα να αρχίσει να γίνεται τραγανή. Γυρίζουμε πλευρά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να ψηθούν τα φιλέτα αλλά να παραμείνουν ζουμερά.
Για τον πουρέ σελινόριζας
Βάζουμε όλα τα υλικά για τον πουρέ μας σε μια κατσαρόλα, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει καλά η σελινόριζα. Αλέθουμε πολύ καλά στο μπλέντερ, αλατίζουμε και περνάμε τον πουρέ από σίτα για πιο λείο αποτέλεσμα.
Για τα chips παστινάκι
Καθαρίζουμε τα παστινακι και με τη βοήθεια ενός αποφλοιωτη κόβουμε παράλληλες φέτες. Τις τηγανίζουμε σε μπόλικο λάδι, έως ότου πάρουν χρυσάφι χρωμα.
Σερβίρουμε και διακοσμούμε προαιρετικά με βρώσιμους πανσέδες και φρέσκο κάρδαμο.
Διατροφική Ανάλυση
Μερίδα: 1/4 της συνταγής
DV% | ||
Ενέργεια kcal | 738 | |
Υδατάνθρακες γρ. | 35,4 | 11,8% |
Πρωτεΐνες γρ. | 48 | |
Λίπος γρ. | 44 | 67,7% |
Βιτ. Α RE | 293 | 29% |
Κορεσμένα λιπαρά γρ. | 17 | 85% |
Μονοακόρεστα λιπαρά γρ. | 19 | |
Ασβέστιο mg | 697 | 63% |
Κάλιο mg | 1500 | |
Σίδηρος mg | 1,9 | 13,5% |
Νάτριο mg | 1895 |