Η μετάβαση από την απόλυτη αποχή ζωικών τροφίμων στη κατανάλωσή τους, δεν είναι πάντα μια εύκολη υπόθεση. Σε αρκετές περιπτώσεις το βράδυ της Ανάστασης, αλλά και τη επόμενη μέρα, η απότομη (και πολλές φορές αυξημένη) κατανάλωση κρέατος, μπορεί να προκαλέσει μια σειρά από διαταραχές του πεπτικού.
Η κατανάλωση σούπας με κρέας (μαγειρίτσα) ή κρεατόσουπα, μπορεί να βοηθήσει σε αυτή τη μετάβαση. Όλοι ξέρουμε τη παραδοσιακή μαγειρίτσα αλλά να μια ακόμα εκδοχή της. Με μανιτάρια. Εξίσου γευστική
Υλικά
- 1/2 φλιτζάνι λάδι
- Ένα κιλό διάφορα μανιτάρια
- Ένα κρεμμύδι
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
- Ένα μαρούλι (αλλά μπορείτε και περισσότερα)
- 4-5 κουταλιές ρύζι
- Λίγο άνηθο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Χυμό λεμόνι (περίπου μισό ποτήρι ή και πιο πολύ)
- Αυγό
Παρασκευή
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε με λίγο λάδι μέχρι να μαραθούν. Κόβουμε τα μανιτάρια σε διάφορα μεγέθη και τα βάζουμε μαζί με τα κρεμμυδάκια να μαραθούν λίγο.
Προσθέτουμε το μαρούλι και τα υπόλοιπα συστατικά.
Συμπληρώνουμε το νερό και σιγοβράζουμε για περίπου 20 λεπτά. Αν θέλουμε μπορούμε να αυγοκόψουμε. Διαφορετικά την τρώμε χωρίς αυγό.