Καθώς για τους περισσότερους από εμάς, που η αποκλειστική ωμοφαγία είναι ένα δύσκολο εγχείρημα, η ρύση “παν μέτρον άριστο” είναι η χρυσή τομή σε όλα.
Για αυτό λοιπόν μια ωμοφαγική μακαρονάδα, αντί για το εβδομαδιαίο λαδερό, ειδικά για τα μικρά και μεγαλύτερα παιδάκια, που αντιστέκονται στα λαχανικά, μαζί με μια μερίδα τυριού και αφού δε είμαστε ωμοφάγοι, με ένα δυο παξιμαδάκια, (ναι τα μόνα ζυμαρικά που πάνε με ψωμί!) μπορεί να είναι μια έξυπνη λύση!
Στις ωμοφαγικές μακαρονάδες, τα με μακαρόνια φτιάχνονται από κολοκυθάκια και καρότα, είτε με ειδικό μηχάνημα (spiralizer), ή με το μαντολίνο, με έναν αποφλοιωτή, ή με το απλό τρίφτη.
Υλικά:
Μπορούμε να τα σερβίρουμε με κλασσική σάλτσα ντομάτας ή να τα βράσουμε με λίγο φυτικό γάλα ή με εβαπορέ σαν ελαφριά κρέμα, να τα σερβίρουμε με ταχίνι αραιωμένο με λίγο νερό ή να δοκιμάσουμε να αναβαθμίσουμε με μια λευκή σάλτσα ξηρών καρπών.
Υλικά για την σάλτσα ξηρών καρπών για 4 μερίδες:
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 πιπεριά
- φυσικό αλάτι και πιπέρι
- ρίγανη, θυμάρι
- έναν βιολογικό κύβο λαχανικών ή ζωμό
- 2 κούπες ξηρούς καρπούς αποφλοιωμένους πχ.αμύγδαλα ωμά, κάσιους και μουλιασμένους για 2-3 ώρες (ή αυτούς που έχουν μείνει από σπιτικό γάλα)
- 1 κούπα νερό (προσθαφαιρέστε ανάλογα με το πόσο αραιή/πηκτή θέλετε την σάλτσα)
Προσθέστε όλα τα μαζί υλικά σε ένα δυνατό μπλέντερ, μέχρι να γίνουν μια κρεμώδης σάλτσα.
Σερβίρετε και απολαύστε!