Υλικά που χρειαζόμαστε:
για τέσσερις μερίδες
- Ένα πακέτο μακαρόνια κατά προτίμηση σπαγγέτι ή λιγκουίνι
- Δυο μεγάλες ντομάτες όχι πάρα πολύ ώριμες κομμένες σε κυβάκια
- Δυο μέτρια κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
- Μια μεγάλη πιπεριά σε ροδέλες
- Τέσσερις κουταλιές ελαιόλαδο
- Δυο σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο
- Δυο φλιτζάνια φρέσκα μανιτάρια
- Δυο κουταλιές της σούπας κουκουνάρι, προαιρετικά
- Ρίγανη, αλάτι και πιπέρι και δυο κουταλάκια ψιλοκομμένο μαϊντανό ή βασιλικό
- Ένα φλιτζάνι τριμμένο τυρί, περίπου δυο κουταλιές της σούπας ανά μερίδα
Τρόπος παρασκευής:
Σοτάρουμε με το ελαιόλαδο το κρεμμύδι ,το σκόρδο και το κουκουνάρι σε αντικολητικό τηγάνι ή σε άλλο σκεύος με καπάκι και ανακατεύουμε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα. μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και την πιπεριά και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε σε τακτά χρονικά διαστήματα. Έπειτα από 4-5 λεπτά προσθέτουμε και την ντομάτα και σταματάμε να ανακατεύουμε για να μην λιώσουν τα κυβάκια της ντομάτας. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά. Σκεπάζουμε με το καπάκι Χαμηλώνουμε στο ελάχιστο την φωτιά και ανακινούμε το τηγάνι από το χερούλι περιοδικά . Αφού έχουμε βράσει και σερβίρει στα πιάτα τα ζυμαρικά προσθέτουμε το τυρί και από πάνω την ζεστή σάλτσα.