Πολύ εύκολη συνταγή! Την κάνουν ακόμη και μικρά παιδιά! Ιδανική για να μάθουν να τρώνε τα όσπρια αλλά και για να συνεχίσουν να τα τρώνε ακόμα και το καλοκαίρι!

Υλικά

  • 1⁄2 φλιτζάνι τσαγιού μαυρομάτικα φασόλια
  • ένα φλιτζάνι τσαγιού μαρούλι
  • 1⁄2 αγγούρι
  • 1⁄2 ντομάτα
  • 1⁄2 κρεμμύδι ξηρό ή ένα φρέσκο
  • 1⁄4 φλιτζάνι τσαγιού μαϊντανό
  • λίγο αλάτι
  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο
  • 1⁄2 λεμόνι
  • 40 γραμμ. τυρί φέτα ή ανθότυρο

Τρόπος παρασκευής

Βράζουμε τα μαυρομάτικα μέχρι να ψηθούν καλά. Αν έχουμε από την προηγούμενη
μέρα κάποιο άλλο όσπριο π.χ. φακές χρησιμοποιήστε τις!!! Πλένουμε καλά τα λαχανικά μας. Τα κόβουμε σε κομμάτια όχι όμως πολύ μικρά και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε 1 κουταλιά ελαιόλαδο, το χυμό του μισού λεμονιού, το αλάτι και τα ανακατεύουμε. Τέλος προσθέτουμε το dressing μας, τη φέτα ή το ανθότυρο και έτοιμη η σαλάτα μας!!! Καλή μας όρεξη !!!

Μικρές συμβουλές:

Αν μας αρέσει να πειραματιζόμαστε με το φαγητό μας μπορούμε να προσθέσουμε και 1 κουταλιά λιναρόσπορο, ο οποίος είναι πλούσιος σε απαραίτητα λιπαρά οξέα ή 1 κουταλιά σουσάμι, το οποίο είναι πολύ θρεπτικό συνοδεύουμε τη σαλάτα μας με 1 φέτα ψωμί πολύσπορο ή με ένα ντάκο.