Ένα πλήρες αλλά ελαφρύ γεύμα, ιδανικό για τις ζεστές μέρες.
Υλικά για 2 μερίδες
- 1 φύλλο δάφνης
- 2 καρότα σε κυβάκια
- 3 κοτσάνια σέλινο ψιλοκομμένο
- 1 κούπα ρεβίθια
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 μικρό κλαδάκι δεντρολίβανο
- ½ κ.γ. θυμάρι, αποξηραμένο
- 6 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
- 1/8 φλιτζάνι χυμό λεμονιού, φρέσκο
- 1 φλιτζάνι κριθαράκι
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Μουλιάζουμε τα ρεβίθια σε νερό για 12 ώρες. Την επόμενη μέρα τα βγάζουμε από το νερό και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε μπόλικο νερό μέχρι να τα καλύψει καλά και αφήνουμε να βράσουν. Όσο βράζουν ξαφρίζουμε με μία τρυπητή κουτάλα και σουρώνουμε.
Σε μια άλλη κατσαρόλα με ελάχιστο νερό μαγειρεύουμε τα καρότα, το σέλινο και το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το λάδι, το σκόρδο και το αλάτι και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Προσθέτουμε τα ρεβίθια μαζί με τον ζωμό λαχανικών και τη δάφνη. Σιγοβράζουμε τη ρεβιθάδα μέχρι να αρχίσουν να δένουν τα υλικά και προς το τέλος προσθέτουμε το κριθαράκι. Συμπληρώνουμε με νερό αν χρειαστεί. Λίγο πριν αφαιρέσουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά προσθέτουμε και τον χυμό λεμονιού.
Τελειώνουμε με δεντρολίβανο και θυμάρι.
Θερμιδική αξία (ανά μερίδα): 530 Kcal
Συντάκτης Άρθρου
Η διατροφολόγος–διαιτολόγος Αγγελοπούλου Μπάρμπαρα είναι απόφοιτος του
ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟΥ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ του τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας με βαθμό πτυχίου
“ΑΡΙΣΤΑ”. Πραγματοποίησε την εξάμηνη πρακτική της άσκηση στο Γ.Π.
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ στην Θεσσαλονίκη, όπου και εργάστηκε
αργότερα ως διατροφολόγος-διαιτολόγος στα εξωτερικά ιατρεία του Διαιτολογικού
τμήματος, ενώ παρακολούθησε και πληθώρα ενδονοσοκομειακών σεμιναρίων όσον
αφορά στην αντιμετώπιση της νοσογόνου παχυσαρκίας, στην αντιμετώπιση
περιστατικών βαριατρικών επεμβάσεων καθώς και στην διατροφική αντιμετώπιση
ασθενούς κατά την νοσηλεία στην ΜΕΘ.
• Εργάστηκε για 2 χρόνια ως διατροφολόγος σε ογκολογικό γραφείο καθώς και
σε άλλα διαιτολογικά γραφεία και επιμελήθηκε την παραγωγή των
ολοκληρωμένων πακέτων διατροφής της εταιρείας Medibalance.
• Συμμετέχει σε σεμινάρια και συνέδρια κλινικής διατροφής τόσο στην Ελλάδα
όσο και στο εξωτερικό. Επιπρόσθετα παρακολουθεί και συμμετέχει στα
Μεταπτυχιακά Σεμινάρια Κλινικής Διατροφής της Espen (European Society
for Clinical Nutrition and Metabolism)
• Είναι μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων –Διατροφολόγων
(ΠΣΔΔ) και της Ένωσης Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδος (ΕΔΔΕ)
καθώς επίσης και του ΕΛΙΓΑΣΤ
• Αρθρογραφεί σε τοπικά έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα.
• Επίσης συμμετέχει ως ομιλήτρια σε ημερίδες ενημέρωσης γονέων και παιδιών
σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία, για θέματα διατροφής καθώς και σε
αθλητικούς ομίλους και ακαδημίες έχοντας την διατροφική επίβλεψη
αθλητών.
Το γραφείο της διαθέτει τον πλέον σύγχρονο εξοπλισμό στον νομό Κορινθίας ,
γεγονός που επιτρέπει τη σωστή διάγνωση και κατ’ επέκταση, τη σωστή
αντιμετώπιση κάθε περίπτωσης.
Σε συνεργασία με ιατρούς (μικροβιολόγο ,καρδιολόγο, ογκολόγο κ.ά.), επαγγελματίες
άλλων ειδικοτήτων (ψυχολόγους, γυμναστές, αισθητικούς, φυσιοθεραπευτές κ.ά.),
αλλά και δημόσιους φορείς, εφαρμόζεται ολόπλευρη, ολοκληρωμένη προσέγγιση σε
κάθε περιστατικό.
info@aggelopoulou-diaitologos.gr
Στοιχεία Επικοινωνίας:
Τηλ: 2741 051932
Διεύθυνση: Π.Ε.Ο. ΚΟΡΙΝΘΟΥ-ΠΑΤΡΩΝ 108 ΒΡΑΧΑΤΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ,
Κόρινθος
email: barbara_aggelopoulou@hotmail.com