Ποιος είπε ότι σαλάτα είναι μόνο με ωμά ή βραστά λαχανικά; Δοκιμάστε να τα ψήσετε στο φούρνο ή ακόμα και στη τοστιέρα σας. Εύκολα και απλά τα ψητά λαχανικά είναι μια νόστιμη και θρεπτική επιλογή.
Υλικά
- 2 ντομάτες κομμένες σε ροδέλες
- 3 πιπεριές κομμένες σε ροδέλες (πράσινη, κόκκινη, κίτρινη)
- 1 κρεμμύδι σε ροδέλες
- 3 μανιτάρια σε φέτες
- 2 κολοκυθάκια κομμένα σε λεπτές φέτες
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 1 κουταλάκι γλυκού θυμάρι
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 3 κουταλιές σούπας ξύδι
- αλάτι, πιπέρι
Παρασκευή
Τοποθετείστε τα λαχανικά σε λαδόκολλα, αφού βάλετε τα μπαχαρικά, ελαιόλαδο, σκόρδο από πάνω. Τα αφήνουμε να ψηθούν στο φούρνο για περίπου 45 λεπτά στους 170ο
Συντάκτης Άρθρου
Η Πασιάκου Νεφέλη είναι Διαιτολόγος –Διατροφολόγος πτυχιούχος του τμήματος Διατροφής & Διαιτολογίας.του Αλεξάνδρειου ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Το 2014 ολοκλήρωσε τη πτυχιακή της με θέμα η οποία βαθμολογήθηκε με άριστα 10(πτυχιακή) και πραγματοποίησε την πρακτική της στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης.
Το 2015 εργάστηκε σε γυμναστήριο με τα καθήκοντα του διαιτολόγου. Στην συνέχεια το 2015 εργάστηκε στο Ιεκ Ηγουμενίτσας σαν εκπαιδευτικός διατροφής .Το ενδιαφέρον της για τις διατροφικές διαταραχές, την αντιμετώπισή τους και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων που πάσχουν, την οδήγησε στην παρακολούθηση σεμιναρίων με βάση την ψυχολογική και διατροφική αντιμετώπισή τους και εχει παρακολουθησει το πρόγραμμα του ΚΕΑΔΔ στις Διατροφικές Διαταραχές και Παχυσαρκία (Eating Disorders & Obesity) αλλα και στη παιδική παχυσαρκία.
Παρακολουθεί σεμινάρια και συνέδρια Διατροφής από το 2010 μέχρι και σήμερα. Αρθρογραφεί για θέματα διατροφής στον ηλεκτρονικό τυπο.