Ένα πιάτο βγαλμένο από τους Ιταλικούς τσελεμεντέδες.

Ιδανικό για ορεκτικό, ελαφρύ βραδινό ή μεζεδάκι συνοδευμένο με κόκκινο κρασί.

 

Τι θα χρειαστείς

  • 500γρ τοματίνια με ποικιλία χρωμάτων (αν είναι πολύ μεγάλα τα κόβεις στην μέση)
  • 1 πιπεριά κίτρινη (ή ψημένη, Φλωρίνης)
  • 1 φλιτζάνι μανιτάρια (προαιρετικά)
  • 2 φέτες χωριάτικο ψωμί κομμένο σε κύβους
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κ.σούπας ξύδι μπαλσάμικο
  • 2 κ.γλυκού μουστάρδα
  • αλατοπίπερο, δεντρολίβανο, ρίγανη και όποιο άλλο μυρωδικό σου αρέσει

 

Πώς θα το φτιάξεις

  1. Απλώνουμε τα τοματίνια, τα μανιτάρια, τους κύβους ψωμί και την ψιλοκομμένη πιπεριά σε ένα ταψί
  2. Ανακατεύουμε σε ένα μικρό μπολάκι το ελαιόλαδο, το ξύδι και την μουστάρδα και περιχύνουμε στο ταψί
  3. Πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 140-150 βαθμούς για 20′ (μέχρι να μαλακώσουν λίγο και να ξεραθεί το ψωμί)

 

Tip: Λίγο πριν ολοκληρωθεί το ψήσιμο μπορείς να απλώσεις στο ταψί τριμμένη φέτα. Θα γίνει απλά θεϊκό

 

Καλή απόλαυση!