Ένα πιάτο βγαλμένο από τους Ιταλικούς τσελεμεντέδες.
Ιδανικό για ορεκτικό, ελαφρύ βραδινό ή μεζεδάκι συνοδευμένο με κόκκινο κρασί.
Τι θα χρειαστείς
- 500γρ τοματίνια με ποικιλία χρωμάτων (αν είναι πολύ μεγάλα τα κόβεις στην μέση)
- 1 πιπεριά κίτρινη (ή ψημένη, Φλωρίνης)
- 1 φλιτζάνι μανιτάρια (προαιρετικά)
- 2 φέτες χωριάτικο ψωμί κομμένο σε κύβους
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κ.σούπας ξύδι μπαλσάμικο
- 2 κ.γλυκού μουστάρδα
- αλατοπίπερο, δεντρολίβανο, ρίγανη και όποιο άλλο μυρωδικό σου αρέσει
Πώς θα το φτιάξεις
- Απλώνουμε τα τοματίνια, τα μανιτάρια, τους κύβους ψωμί και την ψιλοκομμένη πιπεριά σε ένα ταψί
- Ανακατεύουμε σε ένα μικρό μπολάκι το ελαιόλαδο, το ξύδι και την μουστάρδα και περιχύνουμε στο ταψί
- Πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 140-150 βαθμούς για 20′ (μέχρι να μαλακώσουν λίγο και να ξεραθεί το ψωμί)
Tip: Λίγο πριν ολοκληρωθεί το ψήσιμο μπορείς να απλώσεις στο ταψί τριμμένη φέτα. Θα γίνει απλά θεϊκό
Καλή απόλαυση!
[…] Ψητά ντοματίνια με κρουτόν ή μια σαλάτα με φαγόπυρο ή πλιγούρι ή κινόα ή μια πιο εναλλακτική σαλάτα με αυγά, τυρί και φασόλια […]