Ποιος δε λαχτάρησε ένα σοκολατένιο κέικ με πορτοκάλι;
Υλικά
- Δύο πορτοκάλια ολόκληρα με τη φλούδα χωρίς τα νεύρα
- Ένα φλυτζάνι μαργαρίνη
- ένα φλυτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- ένα φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
- τρία αυγά ένα φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- 100 γραμμάρια κουβερτούρα σε σταγόνες
Παρασκευή
Τοποθετούμε σε πυρίμαχο σκεύος τα δύο πορτοκάλια κομμένα σε τεμάχια, τη μαργαρίνη και τη ζάχαρη και θερμαίνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων για 2 λεπτά σε φουλ ισχύ.
Με το πολυμίξερ ομογενοποιούμε το παραπάνω μείγμα μέχρι να γίνει κρέμα και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Στο μίξερ χτυπάμε τα τρία αυγά και στη συνέχεια προσθέτουμε εναλλάξει το μείγμα με το πορτοκάλι και το αλεύρι με το μπέικιν.
Προαιρετικά σε αυτό το σημείο προσθέτουμε σταγόνες σοκολάτας. Αν το μείγμα είναι ακόμα ζεστό, η σοκολάτα θα λιώσει και το αποτέλεσμα θα είναι ένα σοκολατένιο κεικ. Αν το μείγμα έχει κρυώσει αρκετά, η σοκολάτα δεν θα λιώσει. Η επιλογή είναι δίκη σας!
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτα.
Συντάκτης Άρθρου
Η Μαρία Τουμπή, εργάζεται σαν διαιτολόγος στο νόμιμο διαιτολογικό της γραφείο στα Μελίσσια Αττικής από το 2006 μέχρι σήμερα. Διατηρεί επίσης, διαιτολογικό γραφείο στην χώρα της Τήνου.
Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στην Κλινική Διατροφή (MMedSci) από το πανεπιστήμιο της Γλασκόβης και κατέχει δίπλωμα ειδίκευσης στις διατροφικές διαταραχές και την παχυσαρκία από το Εθνικό Κέντρο Διατροφικών Διαταραχών του Λονδίνου.
Κατέκτησε με βαθμό «Άριστα» το πιστοποιητικό εξειδίκευσης στην Συμβουλευτική, το Coaching και το Mentoring υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Αιγαίου και τα τελευταία χρόνια παρακολουθεί συστηματικά σεμινάρια με θέμα το θηλασμό και προσφέρει στήριξη σε θηλάζουσες μητέρες.
Είναι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια ενηλίκων από τον ΕΟΠΠΕΠ και επίσης έχει συγγράψει το εκπαιδευτικό υλικό για το μάθημα Διατροφής που πραγματοποιείται στα κέντρα Δια Βίου Μάθησης υπό την αιγίδα του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου.
Από τον Μάρτιο του 2017, επιλέχθηκε για να συμμετέχει στην επιτροπή Δια Βίου Μάθησης και Εκπαίδευσης του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου των Διαιτολόγων (EFAD), για τα επόμενα 4 έτη.
Υπήρξε συνιδιοκτήτρια της επιστημονική ομάδας «διατροφή» και του αντίστοιχου site όπου τα τελευταία χρόνια εκτελούσε χρέη αρχισυντάκτριας και υπεύθυνης εκδόσεων των εντύπων αλλά και των ηλεκτρονικών μέσων.
Παράλληλα, το 2017 ίδρυσε την διεπιστημονική ομάδα του The Health Lab και την ομώνυμη ιστοσελίδα www.thehealthlab.gr με σκοπό την παροχή προγραμμάτων ευεξίας στο εργασιακό δυναμικό ιδιωτικών, δημοσίων και κοινωνικών φορέων αλλά και την ενημέρωση του κοινού από πτυχιούχους επιστήμονες υγείας.
Είναι μέλος της Ένωσης Διαιτολόγων και Διατροφολόγων Ελλάδος (ΕΔΔΕ) και εμφανίζεται συχνά σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές, ενώ παράλληλα αρθρογραφεί σε γνωστά μέσα.
Στοιχεία επικοινωνίας:
Maria.toumpi@thehealthlab.gr
Τηλ: 2108037382 / 6947276049
Διεύθυνση: Α. Παπανδρέου 13 – 17, Μελίσσια
Τήνος: Δρόσου Ν. Δρόσου, Χώρα Τήνου, 84200, Χώρα Τήνου