Ποιος δε λαχτάρησε ένα σοκολατένιο κέικ με πορτοκάλι;

Υλικά
  • Δύο πορτοκάλια ολόκληρα με τη φλούδα χωρίς τα νεύρα
  • Ένα φλυτζάνι μαργαρίνη
  • ένα φλυτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ένα φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
  • τρία αυγά ένα φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 100 γραμμάρια κουβερτούρα σε σταγόνες
Παρασκευή

Τοποθετούμε σε πυρίμαχο σκεύος τα δύο πορτοκάλια κομμένα σε τεμάχια, τη μαργαρίνη και τη ζάχαρη και θερμαίνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων για 2 λεπτά σε φουλ ισχύ.

Με το πολυμίξερ ομογενοποιούμε το παραπάνω μείγμα μέχρι να γίνει κρέμα και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Στο μίξερ χτυπάμε τα τρία αυγά και στη συνέχεια προσθέτουμε εναλλάξει το μείγμα με το πορτοκάλι και το αλεύρι με το μπέικιν.
Προαιρετικά σε αυτό το σημείο προσθέτουμε σταγόνες σοκολάτας. Αν το μείγμα είναι ακόμα ζεστό, η σοκολάτα θα λιώσει και το αποτέλεσμα θα είναι ένα σοκολατένιο κεικ. Αν το μείγμα έχει κρυώσει αρκετά, η σοκολάτα δεν θα λιώσει. Η επιλογή είναι δίκη σας!
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ