Μια ακόμα συνταγή για ψάρι σολομό, νόστιμη, gourmet αλλά και μερακλίδικη. Μπορείτε γρήγορα και εύκολα να την προετοιμάσετε και να απολαύσετε ένα νόστιμο φιλέτου ψαριού με πλούσια γεύση.
Υλικά για 6 άτομα
- σολομός 700 γραμμ.
- 2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 1 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
- 5 φέτες λεμόνι
- 1 κουταλιά σούπας κάρυ (σε σκόνη)
- Αλάτι
- φρέσκο τριμμένο πιπέρι
Τρόπος παρασκευής
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Τοποθετήστε το σολομό επάνω σε αλουμινόχαρτο. Πασπαλίστε τον με αλάτι, πιπέρι, σκόρδο, κάρυ και άνηθο.
Τοποθετήστε τις φέτες λεμονιού πάνω στο σολομό. Σκεπάστε το σολομό με ένα άλλο
κομμάτι αλουμινόχαρτου. Βάλτε τα κομμάτια αλουμινόχαρτου με το σολομό σε ένα
ταψί. Αφήστε το σολομό για 20‐30 λεπτά στο φούρνο.
Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα
Ως μερίδα θεωρείται το 1/6 της συνταγής
Θερμίδες: 170 kcal
Πρωτεΐνη: 24 γρ.
Υδατάνθρακες: 2 γρ.
Λίπος: 7 γρ.
Φυτικές Ίνες: 0,6 γρ.