Η παρακάτω συνταγή θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και σαν η «υγιεινή» εναλλακτική του κλασσικού σουφλέ με σπανάκι.

Είναι εύκολη, χωρίς περιττά λιπαρά και μπορεί να αποτελέσει ένα πλήρες γεύμα, ακόμα και για χορτοφάγους. Θα χρειαστείτε περίπου 25 λεπτά για την προετοιμασία του σουφλέ και άλλα τόσα για το ψήσιμο.

Υλικά 
  • 500 γραμ. Βίδες
  • 500 γραμ. σπανάκι κατεψυγμένο
  • 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 2 κονσέρβες ψιλοκομμένα μανιτάρια ή ένα πακετάκι φρέσκα λευκά μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 2 κουτάκια cottage cheese (2X 400 γραμ)
  • 1 μπουκάλι ξυνόγαλο (250 ml)
  • 200 γραμ τριμμένη κεφαλογραβιέρα
  • αλάτι και μυρωδικά της αρεσκείας σας
  • Λίγο ελαιόλαδο
Τρόπος παρασκευής

Σε αντικολλητικό τηγάνι, βάλτε το σπανάκι και μαγειρέψτε στο ζωμό του μέχρι να
εξατμιστούν τα υγρά. Αφαιρέστε το από το τηγάνι και τσιγαρίστε ελαφρά με το
ελαιόλαδο το κρεμμύδι και τα μανιτάρια. Προσθέστε το αλάτι και τα μυρωδικά και το σπανάκι και αποσύρετε από τη φωτιά. Εν τω μεταξύ, βράστε και σουρώστε τα
μακαρόνια. Αντί για βούτυρο προσθέστε το ένα κεσεδάκι cottage cheese και
ανακατέψτε. Προσθέστε το μείγμα με το σπανάκι και τα μανιτάρια και ανακατέψτε
ξανά. Απλώστε σε ένα μεγάλο πυρέξ. Στην ίδια κατσαρόλα ανακατέψτε το δεύτερο
κεσεδάκι με το cottage cheese και το ξινόγαλο. Περιχύστε τα μακαρόνια και
πασπαλίστε το τριμμένο τυρί. Ψήστε το σουφλέ σε μέτριο φούρνο (προθερμασμένο στους 180 στον αέρα) για 25 λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινίσει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ