Μία συνταγή με τη θρεπτική τσιπούρα που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους.
Υλικά
- 8 φιλέτα τσιπούρας
- 70γρ. ελαιόλαδο
- 100γρ. ντοματοχυμό
- 1 ντομάτα ψιλοκομμένη
- 1 κ.γλ. εστραγκόν
- 1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 1 σκελίδα σκόρδο
- ½ κ.γλ. αλάτι
- Λίγο πιπέρι
- 50γρ. νερό
Υλικά για το πουρέ
- 4 πατάτες βρασμένες (περίπου 800γρ.) και καθαρισμένες
- 2 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
- Λίγο σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
- Αλάτι
Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα τηγάνι να ζεσταθεί το ελαιόλαδο με το σκόρδο, έπειτα προσθέτουμε το ντοματοχυμό, το νερό, τη ψιλοκομμένη ντομάτα, το εστραγκόν και το αφήνουμε να πάρει βράση. Εν συνεχεία προσθέτουμε τα φιλέτα μας, αφού πρώτα τα έχουμε αλατοπιπερώσει και τα μαγειρεύουμε για 4 λεπτά από κάθε πλευρά.
Για το πουρέ
Λιώνουμε τις πατάτες με πιρούνι ή με τη μηχανή του πουρέ και ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά.
Η μερίδα αντιστοιχεί σε 2 φιλέτα τσιπούρας με 2 κουτάλες πουρέ πατάτας (200γρ.).
Διατροφική ανάλυση μίας μερίδας
|
|
DV% |
Ενέργεια |
512kcal |
|
Υδατάνθρακες |
35,1g |
11,7% |
Πρωτεΐνες |
39,3g |
|
Ολικό λίπος |
23,1g |
35,5% |
Φυτικές ίνες |
3,5g |
13,9% |
Ω3 |
132mg |
|
Κάλιο |
1450mg |
|
Νάτριο |
594mg |
24,7% |
Κορεσμένο λίπος |
4,8g |
24% |
Συντάκτης Άρθρου
Βιογραφικό
OG
omiros goutsos
Απάντηση σε όλους|
Σαβ 14/1, 8:11 μμ
Εσείς
Όμηρος Γούτσος: Γεννήθηκα στην Αθήνα όπου και μεγάλωσα, και έχω καταγωγή από τη Λέσβο.Σπούδασα μηχανολόγος αντιρρύπανσης .Δεν είχα σκεφτεί σοβαρά να κάνω το χόμπι μου επάγγελμα , την “μαγειρική”. Μαγειρεύω απ΄όταν θυμάμαι τον εαυτό μου. Ήθελα να δημιουργώ νόστιμα κι όμορφα πιάτα κυρίως για την οικογένεια μου και τους φίλους. Μου άρεσε να πειραματίζομαι με τις γεύσεις. Έτσι λίγα χρόνια μετά….το 2014 διαπίστωσα ότι η μαγειρική για μένα ήταν κάτι πολύ παραπάνω από χόμπι και σύντομα αποφάσισα να την ακολουθήσω επαγγελματικά. Είμαι πλέον τελειόφοιτος “τεχνικός μαγειρικής”, στην σχολή ΙΕΚ ΑΚΜΗ.Η πρώτη επαγγελματική επαφή μου με το χώρο της εστίασης ήταν κατά τη διάρκεια των σπουδών μου, όταν ξεκίνησα να εργάζομαι κάνοντας την πρακτική μου στο FUNKY GOURMET μαθάινοτας την μοριακή κουζίνα, μου έδωσε την δυνατότητα να έρθω σε επαφή με την πραγματική διάσταση της δουλειάς αυτής.Μαγειρική για μένα δεν είναι μόνο ο χρόνος που θα καθίσεις να φτιάξεις γρήγορα ένα φαγητό. Μαγειρική είναι η ψυχοθεραπεία μου , η δημιουργία ,ή έμπνευση ,η αναζήτηση, το διάβασμα, η δοκιμή, οι γεύσεις, τα αρώματα, τα χρώματα, τα ερεθίσματα, η ανταλλαγή απόψεων, η αγάπη μου!
Email : gou_omh@hotmail.com