Υλικά

  • 1 κιλό μπάμιες
  • 2 πατάτες μέτριες κομμένες σε μικρά κυβάκια
  • 6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 4 μεγάλες ντομάτες ώριμες, τριμμένες
  • 4 κουταλιές της σούπας ντοματοχυμό
  • 1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο μοιρασμένες στην μέση
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Θυμάρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.

Βάζουμε τις μπάμιες μαζί με τις πατάτες σε πυρέξ, προσθέτουμε λίγο αλάτι και ανακατεύουμε.

Σε μπολ βάζουμε τις ντομάτες, το κρεμμύδι, το σκόρδο τον ντοματοχυμό, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και το θυμάρι. Ανακατεύουμε καλά το μίγμα μας  και περιχύνουμε τις μπάμιες. Προσθέτουμε λίγο νερό, ή καθόλου ανάλογα με το πόσο ζουμερές είναι οι ντομάτες μας. Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα.

Σερβίρουμε με τυρί φέτα.