Μπιφτέκια με σάλτσα σόγιας

Υλικά:

  • 1 κιλό κιμά από άπαχο χοιρινό ή βοδινό (ή μίγμα και των δύο)
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
  • 1 κοφτή κουταλιά της σούπας αλάτι
  • 2 κουταλιές της σούπας soy souse
  • 1 κουταλιά της σούπαςπάπρικα
  • 1 κουταλιά της σούπας Ελαιόλαδο
  • Πιπέρι

Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε τον φούρνο σας στους 200 βαθμούς στην ρύθμιση γκρίλ.

Αναμιγνύετε τα υλικά και τα ανακατεύετε μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη ζύμη. Πλάθετε τον κιμά σε μπαλίτσες και τις πατάτε μέχρι να πάρουν την μορφή μπιφτεκιού (μέγεθος σαν μια παλάμη) ή τα φορμάρετε σε ειδική φόρμα για μπιφτέκια.

Τα βάζετε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνετε στους 200 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά (ενδιάμεσα τα γυρίζετε να κοκκινίσουν και από τις δύο μεριές).

Σερβίρονται με πουργούρι ή κινόα και λαχανικά

Tip: Εάν θέλετε να τα βάλετε στην κατάψυξη τα βάζετε σε αλουμινένια δισκάκια και τα διαχωρίζετε με λαδόκολλα.