Διαβήτης και καλοκαίρι

Διαβήτης και καλοκαίρι

Comment Icon0 Comments
Reading Time Icon1 min read
Spread the love

Χρήσιμες πληροφορίες για το καλοκαίρι και τον σακχαρώδη διαβήτη από τον Ενδοκρινολόγο-Διαβητολόγο Αθανάσιο Ζήλο στα Μελίσσια Αττικής

Μπορεί το καλοκαίρι να επηρεάσει τη φαρμακευτική μου αγωγή όταν έχω Σακχαρώδη Διαβήτη;

Η καλοκαιρία και η αύξηση του μεγέθους της ημέρας έχουν ως αποτέλεσμα δραστηριότητες όπως το περπάτημα ή το κολύμπι. Τα παραπάνω αυξάνουν την κατανάλωση θερμίδων, βοηθούν στην απώλεια βάρους, αλλά μπορούν να προκαλέσουν και υπογλυκαιμία, ιδιαίτερα στην περίπτωση ατόμων που χρησιμοποιούν ινσουλίνη. Επομένως είναι απαραίτητη η επίσκεψη σας στον ενδοκρινολόγο, όπου μετά από συζήτηση, μπορεί να τροποποιήσει τη φαρμακευτική σας αγωγή.

 Τι πρέπει να κάνω για να προστατέψω τα πόδια μου στην παραλία το καλοκαίρι;

Θα πρέπει να φοράω τα παπούτσια και τις κάλτσες μου μέχρι να φτάσω στο χώρο που θα καθίσω. Θα πρέπει να βάζω αντηλιακό και στη ραχιαία επιφάνεια του ποδιού. Σε περίπτωση ακτής με βότσαλα ή αχινούς θα πρέπει να φοράω τα ειδικά παπούτσια, τα οποία θα αφαιρώ μόλις βγαίνω από τη θάλασσα. Πρέπει να ακολουθεί καλό σκούπισμα των ποδιών και ενδελεχής έλεγχος μετά την επιστροφή από τη θάλασσα για την αντιμετώπιση πιθανών τραυματισμών τους.

Τι πρέπει να προσέξω σχετικά με την αποθήκευση των φαρμάκων μου;

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού αναπτύσσονται υψηλές θερμοκρασίες. Χρειάζεται προσοχή κατά τη διαδικασία αποθήκευσης των φαρμάκων. Προσέχουμε να τηρούμε τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία του φαρμάκου, τόσο για την αποθήκευση όσο και για την μεταφορά του.

Συντάκτης Άρθρου

Share this article

Related Posts