Είμαστε πιο ευτυχισμένοι τα Χριστούγεννα!

Είμαστε πιο ευτυχισμένοι τα Χριστούγεννα!

Comment Icon0 Comments
Reading Time Icon0 min read
Spread the love

Μέρος της δουλειάς μου είναι να έρχομαι σε επαφή με πολλά άτομα και τους θέτω συχνά το ερώτημα «Πότε νιώθεις ευτυχισμένος;».

Ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό ατόμων επιλέγουν την περίοδο των διακοπών και ιδιαίτερα την περίοδο των Χριστουγέννων.

Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορεί να είναι ενοχλητικά τα Χριστούγεννα, όπως η πολυκοσμία στα καταστήματα, η υπερβολική κίνηση στους δρόμους, τα ταξίδια με πλήθος άλλων ανθρώπων σε κάθε προορισμό, τα μη απαραίτητα έξοδα, οι ανούσιες συναντήσεις με συγγενείς με τους οποίους έχουμε απόμακρες σχέσεις, ακόμα και τα παιδιά που φωνάζουν και τρέχουν από εδώ και από εκεί με τα παιχνίδια τους. Ακόμα και οι ημέρες προσμονής των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς δεν προκαλούν τόσο δυνατά συναισθήματα ευτυχίας όσο ανήμερα των γιορτών.

Δεν είναι βέβαια όλοι χαρούμενοι τα Χριστούγεννα, αλλά σίγουρα το να μελαγχολεί ή να νευριάζει κάποιος αυτή την εποχή είναι μάλλον η εξαίρεση παρά ο κανόνας.

Γιατί όμως συμβαίνει αυτό; Γιατί είμαστε πιο ευτυχισμένοι τα Χριστούγεννα;

Υπάρχουν πολλοί λόγοι αλλά ένας από τους κυριότερους είναι γιατί περνάμε περισσότερο χρόνο συναναστρεφόμενοι με φίλους και συγγενείς. Αυτός ο παράγοντας αποδεικνύεται ότι εκτοξεύει τη θετική μας διάθεση και έτσι νιώθουμε ευτυχία.

Αν χρησιμοποιούμε την περίοδο των Χριστουγέννων ως δικαιολογία για να περάσουμε περισσότερο χρόνο μιλώντας και παίζοντας παιχνίδια με συγγενείς και φίλους, απολαμβάνοντας γεύματα στο σπίτι και έχοντας ουσιαστική επικοινωνία με τους αγαπημένους μας, τότε η ευτυχία μας σε μια οποιαδήποτε μέρα του χρόνου μπορεί να μοιάζει με τα Χριστούγεννα.

Συντάκτης Άρθρου

Share this article

Related Posts