Κέικ χωρίς ζάχαρη για παιδιά

Υλικά

  • 250 γρ αλεύρι ολικής
  • 250 γρ μέλι
  • 200 γρ γιαούρτι στραγγιστό
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 3 αβγά
  • 2 πορτοκάλια, ξύσμα
  • 1 1/2 κγ baking powder
  • 1 κγ baking soda
  • Μια πρέζα αλάτι

Τρόπος παρασκευής

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  2. Χτυπάμε για πέντε λεπτά σε δυνατή ταχύτητα τα αβγά, το μέλι και το λάδι στον κάδο του μίξερ
  3. Ξύνουμε τη φλούδα των πορτοκαλιών και την προσθέτουμε στο μείγμα μας μαζί με το γιαούρτι και χτυπάμε για άλλα δυο λεπτά.
  4. Κοσκινίζουμε στο μείγμα το αλεύρι μαζί με το baking powder, τη σόδα και το αλάτι.
  5. Ανακατεύουμε ελαφρά με μια σπάτουλα μέχρι να δημιουργηθεί μια παχύρευστη ζύμη.
  6. Απλώνουμε το μείγμα του κέικ σε μια φόρμα και ψήνουμε για 40-45 λεπτά ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή.

LEAVE A REPLY