Παγωτό σύκο χωρίς ζάχαρη

Υλικά:
• 4-5 μεγάλα πολύ ώριμα σύκα
• 1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι 2%
• Προαιρετικά 1-2 κουταλάκια μέλι ή στέβια

Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τα σύκα
Τα βάζουμε σε μπολ και τα διαλύουμε με τον αυγοδάρτη
Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά
Παγώνουμε στο ψυγείο
Σερβίρουμε με καρύδια και φρέσκα σύκα

Τα σύκα είναι εξαιρετική πηγή φυτικών ινών. Ο συνδυασμός τους με γιαούρτι, το οποίο είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, ασβέστιο και προβιοτικά, μας προσφέρει ένα γλυκό υψηλό σε θρεπτική αξία χωρίς περιττές θερμίδες ιδανικό, ενώ παράλληλα ενισχύει την υγεία του εντέρου μας.

 

LEAVE A REPLY